10. Izložba MLADI@ INOVACIJE 2017., Matulji – školska sportska dvorana

Ove godine, deseti put po redu, organizira se nacionalna izložba MLADI&INOVACIJE, od 14. - 16. 09. 2017. po prvi puta u Matuljima. Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske, izložba na kojoj će i ove godine biti organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći i aktivno sudjelovati.

10. Izložba MLADI@ INOVACIJE 2017.,
Matulji – školska sportska dvorana

 

 

Ove godine, deseti put po redu, organizira se nacionalna izložba MLADI&INOVACIJE, od 14. – 16. 09. 2017. po prvi puta u Matuljima. Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske, izložba na kojoj će i ove godine biti organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći i aktivno sudjelovati.
Prihvaćen je nastup i prezentacija preko 50 izložaka, u ovom trenutku najboljih radova iz Hrvatske, a ove godine dolaze iz Labina, Siska, Rijeke, Osijeka , Slavonskog Broda, Belog Manastira, Splita, Čakovca, Nova Gradiška i Grada Zagreba.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Savez inovatora PGŽ Rijeka, ali treba istaknuti potporu u organizaciji Saveza riječkih inovatora, Udruge inovatora Šterika iz Praputnjaka, KIN Kastava, UI “INTERINOVA” Matulji , IN kluba Rijeka , ZTK Rijeka, te suorganizatora Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Strojarsko tehničke škole Rijeka i Saveza inovatora Zagreba.

Ove godine specifičnost izložbe je organizacija 1. nacionalnog natjecanja u 3D printanju, gdje je ZTK Rijeka na sebe preuzela tehnički dio organizacije. Specifičnost je i niz radionica, najviše do sada. Svi zainteresirani učenici, posjetitelji moći će se uključiti u radionice elektrotehnike, osnove programiranja ARDUINA, izrade keramike i tradicionalno moći će praktično raditi u modelraskoj radionici Tehničkog centra mladih. Ovo je 10 izložba i pred njom su novi izazovi. Po prvi puta domaćin ove izložbe je Općina Matulji i na tome hvala. Izložba poprima obrise kako se je željelo od samog početka, visoko stručna s dobrim radovima, s kvalitetnim radionicama za posjetilje, s prezentacijama i svakako izložba koja je mjesto druženja mladih inovatora i mjesto razmjene njihovih iskustava. Komisija koja je pripremala izložbu imala je težak zadatak, izabrati najboljih pedesetak radova iz prijava koje su pristigle iz cijele Hrvatske, a koji će biti izloženi u skladu s privaćenim standardima. Biti će prisutni i autori tih radova, učenici i njihovi mentori.

Ocjenjivački sud i čak dvije Komisije dva će dana pregledavati radove, a Organizatori vjeruju da je taj način ocjenjivanja transparentan.
Svih proteklih godina posjeta je bila izvrsna, pa vjerujemo da će tako biti i ove, što je svakako jedan od aduta izložbe MLADI@INOVACIJE, projekta koji su osmislili mladi, koji je posvećen baš njima i njihovom stvaralaštvu.
Ulaz na izložbu je besplatan.
Radno vrijeme izložbe:
14.09. 14.00 sati – 19.00 sati
15.09. 10.00 sati – 19.00 sati ( svečano otvaranje u 11,00 sati )
16.09. 10.00 sati – 14.00 sati