3D natjecanje “Printaj i ti!” u OŠ Srdoči

23.svibnja, u jutarnjim satima u OŠ "Srdoči", Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka i partneri u projektu "Društvo novih tehnologija u srednjim strukovnim školama" organizirati će natjecanje u 3D modeliranju i printanju "Printaj i ti!".

3D natjecanje “Printaj i ti!” u OŠ Srdoči

 

23.svibnja, u jutarnjim satima u OŠ “Srdoči”, Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka i partneri u projektu “Društvo novih tehnologija u srednjim strukovnim školama” organizirati će natjecanje u 3D modeliranju i printanju “Printaj i ti!”.
Nakon opremanja Tehničkog centra mladih novom opremom – 3D printerom, 3D skenerom i potrebnim računalima i softverima i uspješno održanih pokaznih radionica “Prvi koraci u 3D modeliranju” učenicima škola u projektu i ostalim zainteresiranim polaznicima, uslijedit će natjecanje educiranim učenicima. Ekipe koje će sudjelovati u natjecanju dobiti će jednostavni model koji će u određenom vremenu trebati modelirati prema zadanim kriterijima. Najuspješnija ekipa dobiti će zaslužene diplome i nagradu. Cilj natjecanja je učenicima završnih razreda osnovnih škola približiti široke mogućnosti primjene 3D tehnologije i potaknuti ih na tehnička zanimanja.
3D tehnologija sve je više prisutna u svim područjima stvaralaštva, a ovo je jedan od načina kako približiti 3D svijet i potaknuti ih da budu što kreativniji u razvijanju svojih novih ideja.