11. Izložba MLADI@ INOVACIJE 2018.- Bakar

Jedanaesti put po redu organizira se nacionalna izložba MLADI&INOVACIJE, od 20. - 22. 09. 2018., a domaćin je Grad Bakar. Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske, izložba na kojoj će i ove godine biti organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći i aktivno sudjelovati.Prihvaćen je nastup i prezentacija preko 55 izložaka, u ovom trenutku najboljih radova iz Hrvatske.

11. Izložba MLADI@ INOVACIJE 2018.- Bakar

 

Jedanaesti put po redu organizira se nacionalna izložba MLADI&INOVACIJE, od 20. – 22. 09. 2018., a domaćin je Grad Bakar. Riječ je o izložbi na kojoj se mogu vidjeti najbolji radovi mladih inovatora iz cijele Hrvatske, izložba na kojoj će i ove godine biti organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći i aktivno sudjelovati.Prihvaćen je nastup i prezentacija preko 55 izložaka, u ovom trenutku najboljih radova iz Hrvatske.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Savez inovatora PGŽ Rijeka, ali treba istaknuti potporu u organizaciji Saveza riječkih inovatora, Udruge inovatora Šterika iz Praputnjaka, KIN Kastava, UI “INTERINOVA” Matulji , IN kluba Rijeka , ZTK Rijeka, te suorganizatora Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Strojarsko tehničke škole Rijeka i Saveza inovatora Zagreba.

Ove godine nastavlja se organizacija Nacionalnog natjecanja u 3D printanju, drugo po redu, gdje je ZTK Rijeka na sebe preuzela tehnički dio organizacije. Specifičnost je i niz radionica, najviše do sada. Svi zainteresirani učenici, posjetitelji moći će se uključiti u radionice elektrotehnike, osnove programiranja ARDUINA, izrade keramike i tradicionalno moći će praktično raditi u modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih. No, po prvi puta će moći sudjelovati u radionici “Sigurno letenje s DRON-ovima”. Ovo je 11 izložba i pred njom su novi izazovi. Izložba poprima obrise kako se je željelo od samog početka, visoko stručna s dobrim radovima, s kvalitetnim radionicama za posjetilje, s prezentacijama i svakako izložba koja je mjesto druženja mladih inovatora i mjesto razmjene njihovih iskustava. Komisija koja je pripremala izložbu imala je težak zadatak, izabrati najboljih pedesetak radova iz prijava koje su pristigle iz cijele Hrvatske, a koji će biti izloženi u skladu s privaćenim standardima. Biti će prisutni i autori tih radova, učenici i njihovi mentori.

Ocjenjivački sud i čak dvije Komisije dva će dana pregledavati radove, a Organizatori vjeruju da je taj način ocjenjivanja transparentan.
Svih proteklih godina posjeta je bila izvrsna, pa vjerujemo da će tako biti i ove, što je svakako jedan od aduta izložbe MLADI@INOVACIJE, projekta koji su osmislili mladi, koji je posvećen baš njima i njihovom stvaralaštvu.
Ulaz na izložbu je besplatan.
Radno vrijeme izložbe:
20.09. 14.00 sati – 19.00 sati
21.09. 10.00 sati – 19.00 sati ( svečano otvaranje u 11,00 sati )
22.09. 10.00 sati – 14.00 sati