13. riječki autoslalom

13. riječki autoslalom koji se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske održat će se u subotu, 2. listopada na Preluku. Natjecanje će se odvijati na dionici ceste Opatija - Rijeka dugoj 1.130 metara, sa startom na Preluku u smjeru Rijeke, odnosno od opatijskog do riječkog zavoja. Ulaz za publiku je slobodan, a pristup do Parka vozača je iz smjera Opatije. Natjecanje pod nazivom 13. Riječki autoslalom upisano je u kalendar natjecanja HAKS-a za 2010.g. i kalendar natjecanja Prvenstva Regije Zapad u autoslalomu. Organizator natjecanja već šestu godinu za redom je Autoklub Rijeka.

13. riječki autoslalom

13. riječki autoslalom koji se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske održat će se u subotu, 2. listopada na Preluku. Natjecanje će se odvijati na dionici ceste Opatija – Rijeka dugoj 1.130 metara, sa startom na Preluku u smjeru Rijeke, odnosno od opatijskog do riječkog zavoja. Ulaz za publiku je slobodan, a pristup do Parka vozača je iz smjera Opatije. Natjecanje pod nazivom 13. Riječki autoslalom upisano je u kalendar natjecanja HAKS-a za 2010.g. i kalendar natjecanja Prvenstva Regije Zapad u autoslalomu. Organizator natjecanja već šestu godinu za redom je Autoklub Rijeka.

Natjecanje započinje tehničkim prijemom vozila od 07,00 – 7,30 sati. Od 9.00 – 10.15 sati na rasporedu su treninzi, nakon čega slijedi svečano otvorenje natjecanja u 11.15 sati. Prva od tri bodovne vožnje počinje u 11.30 sati. Na natjecanju se očekuje oko 100 vozača iz 25 klubova. Najavljena su 82 vozila, a među vozačima je 17 juniora i četiri vozačice, od kojih je jedna, Ljiljana Kamenar članica Autokluba Rijeka.

Glavni pokrovitelj 13. Riječkog autoslaloma je Grad Rijeka. Natjecanje su pomogli Zajednica športova PGŽ, Riječki sportski savez, Croatia osiguranje d.d., Protect d.o.o, Rijeka promet d.d.

Natjecanje se vozi u tri kategorije: serijska, sprint i sport u čak 9 klasa, ovisno o zapremini motora koja se kreće od 60 do iznad 200 KS. Autoslalom je zahtjevna disciplina za koju je potrebna tehnička spremnost jer se vozi između čunjeva, odnosno 42 vrata i deset sektora. Razmak između čunjeva iznosi samo 3,5 metara.
Kao predvozači na ovoj će utrci nastupiti studenti Tehničkog fakulteta. Naime, Riteh Racing Team riječkog Tehničkog fakulteta osvojio je sjajno 33. mjesto u konkurenciji stotinu ekipa iz cijelog svijeta na Formula Student natjecanju održanom na engleskoj stazi Silverstone, a sa svojim su bolidom nastupili na još nekoliko poznatih staza.