“3D KREATIVKO” u Osnovnoj školi Kostrena

Dana 14. i 15.svibnja održane su edukativne radionice 3D modeliranja i printanja u sklopu projekta "3D KREATIVKO" zahvaljujući sredstvima Općine Kostrena za financiranje programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba na području obrazovanja Općini Kostrena u 2018.godini. Projekt "3D KREATIVKO" je projekt Saveza inovatora Primorsko-goranske županije u suradnji s partnerima Osnovnom školom Kostrena i Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

“3D KREATIVKO” u Osnovnoj školi Kostrena

 

 

Dana 14. i 15.svibnja održane su edukativne radionice 3D modeliranja i printanja u sklopu projekta “3D KREATIVKO” zahvaljujući sredstvima Općine Kostrena za financiranje programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba na području obrazovanja Općini Kostrena u 2018.godini. Projekt “3D KREATIVKO” je projekt Saveza inovatora Primorsko-goranske županije u suradnji s partnerima Osnovnom školom Kostrena i Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

Na radionicama je sudjelovalo 37 učenika Osnovne škole Kostrena od 5. do 8. razreda raspoređeni u dvije grupe. Putem radionica polaznici su se upoznali sa cijelim procesom 3D printanja, od razvoja ideje i oblika željenog predmeta do njegovog modeliranja i same izrade. Nakon usvajanja osnova 3D modeliranja u programu Tinkercad, te pripreme i obrade modela za 3D printanje u programu Cura, polaznici su samostalno uz nadzor voditeljice radionice modelirali privjesak za ključeve sa svojim imenom koji su na kraju i isprintani i poklonjeni učenicima za uspomenu. U drugom dijelu radionice, zadatak učenika je bio modelirati svoju kreativnu kuću za nagradu 3D svjetleći bedž i 3D zviždaljku. Dva školska sata su proletila, a polaznici nisu krili oduševljenje provedenom radionicom na kojima su kombinirali i testirali spretnost, znanje, intuiciju i vlastitu kreativnost.

Po završetku radionice, zainteresiranim polaznicima podijeljene su prijavnice za ekipno natjecanje u 3D modeliranju i printanju koje će se održati 7.lipnja u sklopu Dana škole Kostrena.