3D kreativnost u Tehničkom centru mladih

Nakon što je Tehnički centar mladih opremljen novom opremom - 3D printerom, počelo je probno printanje i uhodavanje. Prvo što se modeliralo i isprintalo jesu privjesci za ključeve u obliku brodića sa natpisom TCM. Polaznici cjelogodišnje modelarske radionice tako su se upoznali sa cijelim procesom 3D printanja,

3D kreativnost u Tehničkom centru mladih

 

Nakon što je Tehnički centar mladih opremljen novom opremom – 3D printerom, počelo je probno printanje i uhodavanje. Prvo što se modeliralo i isprintalo jesu privjesci za ključeve u obliku brodića sa natpisom TCM. Polaznici cjelogodišnje modelarske radionice tako su se upoznali sa cijelim procesom 3D printanja, od osmišljavanja oblika željenog predmeta do njegovog modeliranja i same izrade. Nakon printanja privjeska za ključeve, mentorica TCM-a sa polaznicima je ukrasila ulazna vrata modelarske radionice novim natpisom koji je isprintan na novom 3D printeru.
Osmislili su ploču – puzzle s logom Tehničkog centra mladih Rijeka. Bilo je potrebno modelirati ploču i pripremiti ju za printanje u odgovarajućim programima te zatim i isprintati u različitim bojama.
Ovo je samo početak 3D kreativnosti koja se odvija iza novo ukrašenih vrata Tehničkog centra mladih.
Tehnički centar mladih poziva sve zainteresirane učenike željni znanja iz područja novih tehnologija na besplatne pokazne radionice “Prvi koraci u 3D modeliranju” te usvoje osnove 3D modeliranja i printanja.
Prijavni obrazac je dostupan na web stranici Zajednice tehničke kulture Rijeka www-ztk-rijeka.hr
te na web stranici 3D printanje i mladi www.3d.ztk-rijeka.hr.