Boris Caput najuspješniji mentor mladih inovatora, dobitnik statue “Ivan Luppis”

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici dodijeljene su godišnje nagrade Saveza inovatora PGŽ-a za inovacije i tehničko stvaralaštvo mladim inovatorima i najuspješnijim mentorima u 2014. godini. Najviše priznanje Saveza inovatora PGŽ-a za mentore, nagrada “Ivan Luppis dodijeljena je Borisu Caputu, predsjedniku IN kluba Inovatora i profesoru Elektroindustrijske i obrtničke škole.

Boris Caput najuspješniji mentor mladih inovatora, dobitnik statue “Ivan Luppis”

 

 

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici dodijeljene su godišnje nagrade Saveza inovatora PGŽ-a za inovacije i tehničko stvaralaštvo mladim inovatorima i najuspješnijim mentorima u 2014. godini. Najviše priznanje Saveza inovatora PGŽ-a za mentore nagrada “Ivan Luppis dodijeljena je Borisu Caputu, predsjedniku IN kluba Inovatora i profesoru Elektroindustrijske I obrtničke škole. Također, u suradnji sa IN klubom inovatora Rijeka, na svečanosti održanoj u Gradskoj vijećnici dodijeljene su nagrade za mlade inovatore. Nagrade se dodjeljuju s ciljem buđenja kreativnosti kod mladih i poticanja da sami nađu praktičnu primjenu svojih tehničkih rješenja.

Svim nagrađenima čestitali su i pročelnici Primorsko-goranske županije; upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić i Gerhard Lempl pročelnik upravnog odjela za turizam, poduzetništvo I ruralni razvoj kao i pročelnici odjela gradske uprave za poduzetništvo Andrija Vitezić i pročelnik odjela gradske uprave za sport I tehničku kulturu Igor Načinović.

“Njegovanje tehničkih aktivnosti važno je zbog popularizacije tehničke kulture, a nagrade predstavljaju nagradu za entuzijazam i trud mladih inovatora i njihovih mentora, poticanje kreativnosti i razvijanje kompetitivnog duha,” kazao je zamjenik gradonačelnika Matešić.”

Mladim inovatorima dodijeljene su tri nagrade: prvu su dobili Igor Pomazan i Toni Grgurina iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka pod mentorstvom Borisa Caputa za rad “Solarni auto”, drugu je dobio Nedeljko Maravić iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka pod mentorstvom Marka Segnana za rad “Električni motocikl”, a treću su nagradu podijelili Ana Emanuela Babac, koja je u sklopu rada Saveza inovatora PGŽ-a i Zajednice tehničke kulture Rijeka i pod mentorstvom Ines Milčić osmislila stalak za kišobrane “Garden”, te Sandro Šikić iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo pod mentorstvom Vlade Vukušića za rad “Beskontaktna ručna svjetiljka”.
Priznanjem su nagrađeni za svoje radove i Luka Prelac, Filip Bradarić, Klara Lisac, Bruno Butković, Luka Datković, Filip Popov, Sandro Šikić, Ivan Pešut, Igor Vosmik, Alen Žlimen, Jan Robert Lajoš, Šimun Rogoznica, Dino Ilić, Igor Andreškić, Franka Goić, Alan Šimić, Ana Marija Jurić, Neven Cvetković, Lorena Tock, Karlo Gregorović, Miroslav Iličić, Filip Pogarčić, Luka Dupor, Stjepan Arači i Luka Katalinić te škole: Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju Rijeka, Udruga inovatora “Šterika” Praputnjak i Udruga tehničke kulture “Žurkovo”. Svojim radom i zalaganjem priznanje je zaslužio i mentor Marko Segnan.
Uručene su i potvrde o završenom tečaju Ljetne škole elektronike, koja se u lipnju i srpnju 2014. po deseti put održala u suradnji IN kluba inovatora i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, a uspješno ju je završilo 14 polaznika.