Dani tehničke kulture u osnovnim školama Grada Rijeke

U tijeku je prezentacija članica Zajednice tehničke kulture u projektu "Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke". Uz modelarsku radionicu CTK- Tehnički centar mladih, u projektu sudjeluje Kino videoklub "Liburnija film" i Jedriličarski klub "3.maj". Domaćini su u ovom ciklusu projekta učenici OŠ Podmurvice i OŠ Srdoči sa profesorima tehničke kulture.

Dani tehničke kulture u osnovnim školama Grada Rijeke

 

U tijeku je prezentacija članica Zajednice tehničke kulture u projektu “Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke”. Uz modelarsku radionicu CTK- Tehnički centar mladih, u projektu sudjeluje Kino videoklub “Liburnija film” i Jedriličarski klub “3.maj”. Domaćini su u ovom ciklusu projekta učenici OŠ Podmurvice i OŠ Srdoči sa profesorima tehničke kulture.
Prvi ovogodišnji ciklus programa održan je 21.ožujka u Osnovnoj školi Podmurvice na kojem je sudjelovalo 40-tak učenika. Na modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih, učenicima su prezentirane aktivnosti radionice – najava proljetnih modelarskih radionica i pokaznih radionica “Prvi koraci u 3D modeliranju”. Učenici su se također okušali u rezbarenju dijelova za zvrk i izradi klizača koji su po završetku izrade i “poletjeli”. Kino videoklub “Liburnija-film” učenicima OŠ Podmurvice prezentirao je osnove video snimanja i upoznavanje sa kamerom, upotreba stalka za kameru i osnove kadriranja, upotreba reflektora pri snimanju
Učenici na radionici Jedriličarskog kluba “3.maj” mogli su naučiti vezati razne vrste čvorova, upoznati su sa dijelovima jedrilice kao i prepoznavanje smjerova vjetra pomoću kartonske izrađene “ruže vjetrova”. Svim prisutnim učenicima podijeljeni su informativni letci i obrasci za prijavu na radionice.
Ovim hvale vrijednom projektu omogućeno je širem broju učenika uključivanje u izvanvannastavne aktivnosti koje u području tehničke kulture nude članice Zajednice tehničke kulture Rijeka.
Stručna služba poziva sve članice koje do sada nisu sudjelovale u projektu da se aktivno uključe i iskoriste mogućnost prezentacije svoje djelatnosti mlađoj populaciji.
Drugi ciklus programa “Dani tehničke kulture u osnovnim školama Grada Rijeke” održati će se u utorak 28.ožujka u Osnovnoj školi Srdoči.