Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke

Završila je još jedna prezentacija aktivnosti Zajednice tehničke kulture Rijeka i njenih ćlanica u programu "Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke" koji ZTK Rijeka uspješno provodi već osmu godinu zaredom. Domaćini su ove godine bili učenici talijanskih osnovnih škola "San Nicolo", "Belvedere" i "Dolac" sa ravnateljima škola i profesorom tehničke kulture Ante Visinom.

Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke

 

 

 

Završila je još jedna prezentacija aktivnosti Zajednice tehničke kulture Rijeka i njenih ćlanica u programu “Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke” koji ZTK Rijeka uspješno provodi već osmu godinu zaredom. Domaćini su ove godine bili učenici talijanskih osnovnih škola “San Nicolo”, “Belvedere” i “Dolac” sa ravnateljima škola i profesorom tehničke kulture Ante Visinom.
Od 20. do 22.ožujka učenicima 7. i 8.razreda prezentirane su aktivnosti modelarske radionice Tehnički centar mladih Rijeka, IN KLUB inovatora, Športsko-ribolovnog društva “3.maj” i Doma mladih Rijeka. Svi zainteresirani učenici mogli su dobiti informacije iz prve ruke o radu udruga i članica Zajednice tehničke kulture Rijeka te o upisima na radionice za vrijeme proljetnih praznika. Na modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih učenici su po prvi puta koristili UNIMAT Basic strojeve, sigurne za djecu te posebno izrađene za modelarske aktivnosti te izradili vesele zvrkove, dok im je na radionicama 3D modeliranja i printanja prezentiran rad 3D printera te modeliranje u softveru Autodesk Fusion 360 i priprema modela u softveru Cura, te je svaki učenik je imao prilike modelirati privjesak sa svojim imenom. IN KLUB inovatora i demonstratori, učenici 2.razreda smjera mehatroničar Elektroindustrijeske i obrtničke škole Rijeka sudjelovali su sa radionicom automatike i elektronike te je svim zainteresiranim učenicima prezentiran rad i programiranje na Arduino platformi, rad osnovnih elektroničkih komponenata te lemljenje jednostavnih elektroničkih sklopova. Na radionici elektronike, uz pomoć demonstartora svaki učenik se okušao u spajanju i lemljenju spojnih vodova.
Na radionici Športsko-ribolovnog društva “3.maj” učenici su mogli naučiti koristiti se ribolovnim alatima koje su za tu priliku donijeli članovi društva.
Na radionicama Doma mladih Rijeka, zanteresiranim učenicima prezentiran je rad robota, te njegovo programiranje.
Svim prisutnim učenicima podjeljeni su informativni letci i prijavni obrasci za radionice i ujedno su upoznati s mogućnosti uključivanja u rad dotičnih udruga.
I ove godine učenici su oduševljeno prihvatili i aktivno se uključili u predmetne radionice.Stručna služba poziva sve članice koje do sada nisu sudjelovale u projektu da se aktivno uključe i iskoriste mogućnost prezentacije svoje djelatnosti mlađoj populaciji.