Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke

Završila je još jedna prezentacija aktivnosti Zajednice tehničke kulture Rijeka i njenih članica u programu "Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke" koji ZTK Rijeka uspješno provodi već devetu godinu zaredom. Domaćini su ove godine bili učenici osnovnih škola "Zamet", "Pećine" uz susretljive ravnatelje škola Marjanom Seršić i Jasnom Vukonić-Žunič.

Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke

 

 

Završila je još jedna prezentacija aktivnosti Zajednice tehničke kulture Rijeka i njenih članica u programu “Dani tehničke kulture u osnovnim školama grada Rijeke” koji ZTK Rijeka uspješno provodi već devetu godinu zaredom. Domaćini su ove godine bili učenici osnovnih škola “Zamet”, “Pećine” uz susretljive ravnatelje škola Marjanom Seršić i Jasnom Vukonić-Žunič.
Od 3. do 5.travnja učenicima od 4.-7. razreda prezentirane su aktivnosti modelarske radionice Tehnički centar mladih Rijeka, Športsko-ribolovnog društva “3.MAJ”, Jedriličarskog kluba 3.MAJ i Kluba podvodnih aktivnosti 3.MAJ. Svi zainteresirani učenici mogli su dobiti informacije iz prve ruke o radu udruga i članica Zajednice tehničke kulture Rijeka te o upisima na radionice za vrijeme proljetnih praznika. Na radionicima u obje škole sudjelovalo je 212 učenika. Na modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih učenici su po prvi puta koristili UNIMAT Basic strojeve, sigurne za djecu te posebno izrađene za modelarske aktivnosti te izradili modele jedrilice katamaran. Na radionici Športsko-ribolovnog društva “3.maj” učenici su naučili koristiti ribolovne alate koje su za tu priliku donijeli članovi društva. Na radionicama JK 3.MAJ, zanteresiranim učenicima prezentirana je jedrilica klase optimist, izrada mornarskih čvorova I ruža vjetrova. KPA 3.MAJ zainteresiranim učenicima približio je svoju aktivnost ronjenja i upoznao učenike sa pravilnim korištenjem ronilačke opreme i kroz filmski zapis s projektora uveo učenike u raznolikost kvarnerskog podmorja. Svim prisutnim učenicima podjeljeni su informativni letci i prijavni obrasci za radionice i ujedno su upoznati s mogućnosti uključivanja u rad dotičnih udruga. Na ovogodišnjim radionicama u prezentiranju modelarske radionice aktivno su se uključili I studenti završnih godina studija politehnike.
I ove godine učenici su oduševljeno prihvatili i aktivno se uključili u predmetne radionice. Stručna služba poziva sve članice koje do sada nisu sudjelovale u projektu da se aktivno uključe i iskoriste mogućnost prezentacije svoje djelatnosti mlađoj populaciji.