Dodjeljena godišnja nagrada “Ivan Luppis” i nagrade mladim inovatorima za 2012. godinu

Zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci i organizatorima Savezu inovatora Primorsko-goranske županije i IN klubu inovatora Rijeka, u Gradskoj vijećnici dodijeljena najviša godišnja priznanja za iznimna postignuća u inventivnom radu.

Dodjeljena godišnja nagrada “Ivan Luppis”
i nagrade mladim inovatorima za 2012. godinu

 

 

 

 

 

 

Zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji, gradu Rijeci i organizatorima Savezu inovatora Primorsko-goranske županije i IN klubu inovatora Rijeka, u Gradskoj vijećnici dodijeljena najviša godišnja priznanja za iznimna postignuća u inventivnom radu.
Dodjela nagrada mladim inovatorima s područja naše Županije jedna od posebnosti naše sredine za iskazanu inventivnost, stvaralački rad i postignuće u 2012. godini.
Svrha natjecanja mladih inovatora i same dodjele Nagrada je buđenje kreativnosti kod mladih, poticanje da sami nađu praktičnu primjenu i predvide sve alternativne svojeg tehničkog rješenja. Nagrade dodijeljuje Komisija koju imenuje Savez inovatora Primorsko-goranske županije, a pokrovitelj je Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka
Dobitnik Nagrade IVAN LUPPIS za 2012. godinu je mladi riječki inovator Dino Kurelović.
Tijekom svečanosti dodjeljen je čitav niz priznanja mladim inovatorima.
Prvu nagradu dobili su Marino Cetina, Andrej Diklić, Dino Spasić i Dario Tancabel iz Elektroindustrijske i obrtničke škole za rad CNC tokarilica, drugu Alen Žlimen iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo za rad Solarni sistem napajanja R14-A, atreću Ena Prispilović, Nika Piškulić, Bruna Pohl, Roberta Cetina, Mateo Juričić, Lucija Bravić, Samanta Grubiša, Roni Kostadina, Katarina Sinković i Sara Pregel, učenici Škole za primijenjenu umjetnost za rad Držač uredskog pribora u obliku kućice. Nagrađene su i Škole, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Srednja škola za elektroniku i računalstvo Rijeka, Srednja škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Prirodoslovna i grafička škola.
Svake godine Komisija istakne jednog mentora koji je svojim radom zalaganjem u proteklom periodu to i zaslužio. Ove godine to je priznanje je dobio Drago Krajina koji je
kroz mentorstvo učenicima na natjecanjima i izložbama tehničkog stvaralaštva i inovacija na državnoj i međunarodnoj razini ostvario hvale vrijedne rezultate. Rijeka je prepoznatljiva po realizaciji jedinstvenih programa u tehničkoj kulturi – takav je i sigurno “ljetna škola elektronike”. Ove se godine održala po sedmi put uz suradnju IN kluba inovatora Rijeka i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka u lipnju i srpnju 2012. godine. 19 polaznika je uspješno okončalo ovaj tečaj pod mentorstvom prof. Borisa Caputa, koji je i prvi korak ka ozbiljnijim radovima iz područja elektronike.