Ekipa CTK Rijeka Budi” osvojila medalje na državnom natjecanju iz informatike

Trojica predstavnika Budi++ ekipe iz Primoštena se vratili s medaljama – Antonio Erdeljac je sa svojim radom Boxlio treći u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole, Simeon Stefanović je drugi u kategoriji Algoritmi - Logo, dok je Boris Španić zadivio publiku svojim mBot simulatorom i osvojio prvo mjesto u kategoriji razvoja softvera za osnovne škole.

Ekipa CTK Rijeka Budi++ osvojila medalje na državnom natjecanju iz informatike

Trojica predstavnika Budi++ ekipe iz Primoštena se vratili s medaljama – Antonio Erdeljac je sa svojim radom Boxlio treći u kategoriji Razvoj softvera za srednje škole, Simeon Stefanović je drugi u kategoriji Algoritmi – Logo, dok je Boris Španić zadivio publiku svojim mBot simulatorom i osvojio prvo mjesto u kategoriji razvoja softvera za osnovne škole.
U Primoštenu su se od 13. do 16. ožujka okupili učenici osnovnih i srednjih škola te njihovi mentori kako bi provjerili znanja iz tri kategorije: (1) Algoritmi u kojoj se provjerava sposobnost rješavanja složenih problema a cilj je napisati savršen programski kôd koji će se izvršavati što brže, (2) Razvoj softvera stavlja natjecatelje u uloge arhitekata računalnih sustava te (3) Osnove informatike koja provjerava uvijek korisno teoretsko znanje.
Na natjecanju su sudjelovala trojica polaznika Budi++ radionica za darovite učenike, što se redovno tijekom školske godine održavaju u Centru tehničke kulture Rijeka. Projekt Budi++ financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.