Ekipa TCM-a na Modelarskoj ligi

Dom mladih, gradska ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko- goranske županije u šk. god. 2017./2018. po peti put bila je domaćin regionalne razine Modelarske lige koja se održala 26.travnja 2017.

Ekipa TCM-a na Modelarskoj ligi

 

Dom mladih, gradska ustanova za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko- goranske županije u šk. god. 2017./2018. po peti put bila je domaćin regionalne razine Modelarske lige koja se održala 26.travnja 2017. Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5.do 8. razred u području modelarstva/ maketarstva koju organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture, dok su suorganizatori županijske zajednice tehničke kulture, Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture ili osnovne škole.Cilj Modelarske lige je potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, razvoj motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.
Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa odnosno 24 učenika iz 7 osnovnih škola Grada Rijeke i riječkog prstena te iz Doma mladih i Tehničkog centra mladih. Ovogodišnji zadatak natjecanja bila je izrada stolnog organizatora. Sve prisutne natjecatelje i mentore pozdravili su voditeljica Nacionalnog centra u Kraljevici Svijetlane Grubišić i ravnatelj Doma mladih, Goran Gračanin.Nakon temeljnih uputa za izradu stolnog organizatora i konzultacija s mentorom, natjecatelji su krenuli sa radom.

Ekipa Tehničkog centra mladih pod nazivom “TCM”, Lana i Kristina, uspješno su izradile stolni organizator i postigle dobre rezultate.

Završnica Modelarske lige organizirati će Hrvatska zajednica tehničke kulture od 25. do 27. svibnja 2018. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.