INOVA MLADI – od robota do elektro auta

Riječani rado nastupaju na izložbi INOVA-MLADI u Zagrebu. Riječ je o najvećoj izložbi mladih koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva.

INOVA MLADI – od robota do elektro auta

 

 

Riječani rado nastupaju na izložbi INOVA-MLADI u Zagrebu. Riječ je o najvećoj izložbi mladih koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih.
Na izložbi se okupljaju svi učenici osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu, stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti.
Ove godine mladi inovatori iz Rijeke u organizaciji IN kluba inovatora Rijeka bili su posebno aktivni i prezentirali čak 15 radova, što je najbrojniji nastup do sada.
Iz naše županije sudjelovali su učenici iz Elektroindustrijske i obrtničke škole, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Škole za primijenjenu umjetnost Rijeka, Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka , OŠ “Srdoči” Rijeka, OŠ “Sveti Matej”, Viškovo, Udruga tehničke kulture “Žurkovo” i Udruga inovatora “Šterika” Praputnjak. Hvala mentorima i čestitke mladima na ustrajnosti.

Objava rezultata i svečana podjela nagrada mladim inovatorima održati će se u Zagrebu dana 28. 05. 2013. u 12.30 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (južna zgrada dvorana A) na adresi Ivana Lučića br.5