Jadranski susreti priobalnih Zajednica tehničke kulture održani u Dubrovniku

Ovogodišnjim Jadranskim susretima priobalnih ZTK prisustvovali su tajnici i predsjednici TK Pule, Rijeke, Zadra, Splita i domaćina Dubrovnika. Susretu je nazočio i predsjednik HZTK-e Ante Markotić i tajnica Zdenka Terek.

Jadranski susreti priobalnih Zajednica tehničke kulture održani u Dubrovniku

 

Ovogodišnjim Jadranskim susretima priobalnih ZTK prisustvovali su tajnici i predsjednici TK Pule, Rijeke, Zadra, Splita i domaćina Dubrovnika. Susretu je nazočio i predsjednik HZTK-e Ante Markotić i tajnica Zdenka Terek. Svim članicama na sastanku priobalnih Zajednica tehničke kulture tajnica HZTK-e gđa Tertek u službenom dijelu programa najavila je sastanak u prosincu gdje će biti pozvani ovlašteni predstavnici članica i njihovo računovodstvo zbog primjene novog Zakona o vođenju računovodstva udruga kao i o novom prijedlogu Statuta za udruge tehničke kulture. Stručna služba HZTK-a radi na prijedlozima izmjena i dopuna teksta novog Statuta koji će biti dostavljeni svim članicama HZTK-e na očitovanje, a sve zbog nedovoljno jasnih odredbi o upravljanju udrugom i tijelima udruge, udruživanju udruga u Saveze, članstvu, skupštini, ovlastima Izvršnih ili Upravnih odbora što ne rijetko u praksi dovodi do različitih tumačenja i neujednačene primjene odredbi Zakona. Na sastanku u Dubrovačkoj ZTK skrenuta je i pozornost da su udruge dužne uskladiti svoje statute s ovim Zakonom u roku od godinu dana od njegova stupanja na snagu i o tome podnijeti zahtjev za upis promjena najkasnije do 1. listopada 2015.
Nakon održanog sastanka, komemoracija za prerano preminulog člana TK Dubrovnika g. Dujakovića održana je na gradskom groblju Boninovo. Od njega se, u ime nazočnih, biranim riječima oprostio, predsjednik HZTK-a Ante Markotić pritom izrazivši i sućut gđi Dujaković.