Ljetne radionice u Gradu Bakru

Program "Ljetne radionice u Bakru" je nastao kao rezultat potrebe dobro osmišljenih programa iz područja tehničke kulture koji temeljem edukacije i praktičnog rada osposobljavaju mlade za uspješno usvajanje potrebnih tehničkih vještina i znanja a polazište je za razvoj izvannastavnih aktivnosti u Gradu Bakru. Nositelj projekta jest Savez inovatora Primorsko-goranske županije, a izvoditelj programa Udruga inovatora "Šterika" i Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka.

Ljetne radionice u Gradu Bakru

 

Program “Ljetne radionice u Bakru” je nastao kao rezultat potrebe dobro osmišljenih programa iz područja tehničke kulture koji temeljem edukacije i praktičnog rada osposobljavaju mlade za uspješno usvajanje potrebnih tehničkih vještina i znanja a polazište je za razvoj izvannastavnih aktivnosti u Gradu Bakru. Nositelj projekta jest Savez inovatora Primorsko-goranske županije, a izvoditelj programa Udruga inovatora “Šterika” i Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka. Program se odvijao u Domu kulture “Matija Mažić” od 16. do 20.srpnja u trajanju od 2 školska sata od 9.00 do 10.30 sati. Na modelarskim radionicama Tehničkog centra mladih, pri Zajednice tehničke kulture Rijeka, polaznici su uz voditeljicu radionice izrađivali s model robot šaralice i brodić od šperploče koristeći UNIMAT Basic strojeve, sigurne za djecu. Nakon izrezivanja svih potrebnih pozicija uslijedila je obrada i sastavljanje i kreativno ukrašavanje. Kako bi izrađeni robot bio funkcionalan, polaznici su spojili elektromotor sa kučištem za baterije. Nakon uspješnog spajanja svih dijelova izrađeni roboti su ispunili svoju funkciju. Na radionicama elektronike polaznici su uz voditelja radionice usvojili vještina rada s lemilicom, spajali vodiče i izradili elektronički sklop. Nakon što su polaznici modelarske i radionice elektrotehnike završili svoje radove, uz nadzor voditelja imali su prilike okusiti se u letenju bespilotnom letjelicom.
Učenici nisu krili oduševljenje sudjelovanjem na radionicama te su svima podijeljeni informativni letci za uključenje u programe udruga te pozvani na izložbu MLADI@INOVACIJE što će se održati u Bakru 20. – 22.rujna 2018. u Domu kulture “Matija Mažić”. Po završetku radionica svim sudionicima podijeljene su zaslužene diplome za sudjelovanje u programu “Ljetne radionice u Bakru” te gotovi modeli postali su vlasništvo polaznika.