Marko Hrgetić iz parajedriličarskog kluba Flumen 4.put zaredom državni prvak u paraglidingu (parajedriličarstvu)

Ovih dana od 1.- 7.07. u Istri odnosno Buzetu održavalo se otvoreno prvenstvo u slobodnim preletima parajedrilicama Istra Open koje je ujedno bilo i državno prvenstvo Hrvatske i Slovenije. Takmičara je bilo devedesetak te osim Hrvatske i Slovenije bilo je tu i mađara i poljaka. Hrvata je bilo trideset i sedam iz deset klubova.

Marko Hrgetić iz parajedriličarskog kluba Flumen 4.put zaredom državni prvak u paraglidingu (parajedriličarstvu)

Ovih dana od 1.-7.07 u Istri odnosno Buzetu održavalo se otvoreno prvenstvo u slobodnim preletima parajedrilicama Istra Open koje je ujedno bilo i državno prvenstvo Hrvatske i Slovenije. Takmičara je bilo devedesetak te osim Hrvatske i Slovenije bilo je tu i mađara i poljaka. Hrvata je bilo trideset i sedam iz deset klubova.

Iz Parajedriličarskog kluba Flumen na natjecanju su sudjelovale dvije natjecateljke Valentina Babić i Ivana Brozić te dva natjecatelja Vedran Mihaljević i Marko Hrgetić. Nažalost iako smo najveći klub u regiji nije bilo novca za još natjecatelja, a i ovi su si morali sami platiti sve troškove.

Marko Hrgetić je letio ove godine na krilu manjim dijelom sufinanciranom od Primorsko – Goranske županije te je po četvrti put zaredom pobijedio u državnoj konkurenciji te ovaj put i u ukupnom poretku te jo jednom pokazao svoju kvalitetu. Od ostalih Hrvata drugi je bio Karlo Bonačić iz Krila Kvarnera te treći Vedan Misir iz ZK Fenis.

U klupskom poretku PJK Flumen bio je četvrti zbog nedostatka takmičara a pobjednici su standardno LET iz Ivanca.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto uzela je Jelena Kantoci iz ZK Parafreek a druga i treća su bile Ivana Brozić i Valentina B iz Flumena.

U ukupnoj konkurenciji pobjedu je uzeo Marko Hrgetić sa 1905 bodova ispred Primoža Suša SLO sa 1658 bodova te Peter Simonicsa HUN sa 1580 bodova.

Vrijeme takmičare nije toliko dobro poslužilo kako je bilo predviđeno, ali su ipak održane dvije utrke preko cijele sjeverne Istre tako da se pilote moglo vidjeti kako lete od Buzeta preko Pazina i Motovuna. Zamjerka ide HKZPu što nisu takmičarima htjeli dati veću visinu za letenje te tako poprilično ograničili samo natjecanje.