Međunarodna izložba sportskih automobila,kartinga i motocikala

Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, drugu godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju u nas, drugu, ove godine međunarodnu izložbu sportskih automobila, kartinga i motocikala što se od 12. do 16. travnja održava u prostorima nekadašnje Robne kuće Vežica.

Međunarodna izložba sportskih automobila,kartinga i motocikala

 

Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, drugu godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju u nas, drugu, ove godine međunarodnu izložbu sportskih automobila, kartinga i motocikala što se od 12. do 16. travnja održava u Rijeci.
„RI oktan sport fest – BK.nova 2016.“ naziv je petodnevne manifestacije što će u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, nekadašnje istoimene Robne kuće, okupiti više od 40 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas. Prvi je puta nova sezona tako najavljena prije godinu, pa će to biti mjesto gdje će brojni ljubitelji brzina na izložbenom prostoru moći vidjeti automobile svih disciplina auto i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze. A to će činiti i ove sezone.
Uz već standardardne automobile državnih prvaka s brdskih staza riječkih asova Siniše Krainca i Maria Jurišića, te Igora Vičevića, naći će se i reli automobili, prvaka Marsela Katića, nove nade Matea Butorca, te jedine hrvatske ženske posade Zagrepčanke Gorane Hunić i Riječanke Maje Redžić. Uz Ford, Citroen, Hondu i VW, ispod čijih se poklopaca krije puno konja, očekuje se i prva prezentacija novog Peugeota istarske „rakete“ Denisa Močiboba, vrhunski i atraktivni Clio Bojana Juranića, te trofejni Autobianchi pulskog bračnog para Ive i Nenada Damarije. Đani Varljen i Igor Krišto, Marino Čargonja, Robert Čulina i Leo Černi predstavit će svoje uzdanice kojima će u nove pobjede ovogodišnje sezone, a sa staza i već odrađenih natjecanja stići će i Peugeot Amira Malkića, Fićo Abarth Aljoše Kinkele i Škoda Deana Jurasića. Do otvorenja izložbe očekuje se još poneko iznenađenje. Sliku će upotpuniti kartinzi različitih klasa koji će kroz 20-tak dana početi novu sezonu upravo utrkom „3.nagrada Prelučke legende – Novi Marof 2016.“ koju organizacijski otvara upravo riječki Autoklub „RI autosport“.
Poslasticu će zasigurno činiti dva izloška – formula mađarskog asa Laszla Szasza, te povijesni i raritetni Abarth, legende hrvatskog automobilizma Đanija Šverka. Uz njegov će se vjerodosrojno prikazan automobil koji je premijeru doživio sredinom studenoga prošle godine u njegovu rodnom Buzetu povodom godišnjice smrti slavnog vozača predstaviti još Abartha koji uvijek plijene pažnju. Oldtimeri su priča za sebe, od onih na četiri do poslastica na dva kotača – posebnog primjerka legendarne MV Aguste, kao i Vespi različitih godišta, te trkaćeg Tomosa. Alfa, prekrasni NSU prinčevi, Opel, „žaba“, te gost iz Italije – rijetki primjerak Trabanda od prije 30-tak godina. I tako redom.
S prvim bi danom izložbe održat će se predavanje vozačima uoči novog karting prvenstva, a provest će se i višednevni seminar za nove suce u auto sportu.
Autoklubu „RI autosport“ punu je podršku realizaciji ovog projekta dao domaćin i pertner Brodokomerc.nova Rijeka, te Autocentar Marinići koji odnedavno čiji je jedan prodajni prostor upravo u sklopu vežičkog centra. Izložba se otvara u utorak 12.ožujka u 18 sati. Izložba se može besplatno razgledati od 8 do 20, a posljednjeg dana, ove godine u subotu, od 8 do 18 sati kada se i službeno zatvara dodjelom zahvalnica sudionicima i partnerima.
(mik)