Međunarodna noć ulične astronomije

U subotu, 7. svibnja 2011. Akademsko astronomsko društvo – Rijeka organizirati će javno promatranje nebeskih objekata povodom manifestacije pod nazivom "Međunarodna noć ulične astronomije". Radi se o manifestaciji međunarodnog karaktera, u kojoj astronomska društva širom svijeta organiziraju javna promatranja u svojim gradovima.

Međunarodna noć ulične astronomije

U subotu, 7. svibnja 2011. Akademsko astronomsko društvo – Rijeka organizirati će javno promatranje nebeskih objekata povodom manifestacije pod nazivom “Međunarodna noć ulične astronomije”. Radi se o manifestaciji međunarodnog karaktera, u kojoj astronomska društva širom svijeta organiziraju javna promatranja u svojim gradovima.

Ovo je već peta godina za redom da se ovaj zanimljiv događaj provodi širom svijeta. Kao i svake godine, promatranje pomoću pokretnih teleskopa će se održati na Gatu Karoline Riječke od 21:00 do 24:00 sata.


Fotografija sa lanjske Noći ulične astronomije

Akademsko astronomsko društvo Rijeka poziva sve zainteresirane građane da im se u subotu na Gatu Karoline Riječke pridruže u pogledu na nebo iznad našega grada!