MIPRO dobitnik značajnog međunarodnog priznanja DISKOBOLOS 2015

MIPRO je dobio posebno priznanje na dodjeli nagrada Diskobolos 2015 u kategoriji specijalnih nagrada - ICT stručni skupovi, na svečanoj dodjeli u Beogradu. Međunarodni žiri sastavljen od eksperata iz 17 europskih zemalja prepoznao je MIPRO kao najveći i najznačajniji znanstveno-stručni ICT skup u jugoistočnoj Europi, koji već 38 godina u Opatiji okuplja više od 1200 učesnika iz četrdesetak zemalja sa svih kontinenata.

MIPRO dobitnik značajnog međunarodnog priznanja DISKOBOLOS 2015

 

MIPRO je dobio posebno priznanje na dodjeli nagrada Diskobolos 2015 u kategoriji specijalnih nagrada – ICT stručni skupovi, na svečanoj dodjeli u Beogradu. Međunarodni žiri sastavljen od eksperata iz 17 europskih zemalja pod predsjedavanjem Byrona Nicolaidesa – predsjednika Council of European Professional Informatics Societies i 20 članova iz najznačajnijih ICT tvrtki, sveučilišta, gospodarskih komora i državne uprave iz Srbije, prepoznao je MIPRO kao najveći i najznačajniji znanstveno-stručni ICT skup u jugoistočnoj Europi, koji već 38 godina u Opatiji okuplja više od 1200 učesnika iz četrdesetak zemalja sa svih kontinenata.

Nagrada Diskobolos dodjeljuje se od 1994. godine u brojnim kategorijama svim najznačajnijim ICT institucijama i kompanijama, a u organizaciji Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije (JISA), u suradnji s Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS) i European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG). Diskobolos je izuzetno utjecao na unaprjeđenje međunarodne ICT suradnje i do sada je nagrađivao tehnološke stručnjake i organizacije iz SAD-a, Indije, Šri Lanke, Kenije, Velike Britanije, Belgije, Italije, Španjolske. Posebna pažnja posvećuje se suradnji vodećih tvrtki i ICT organizacije s područja jugoistočne Europe, uključujući Rumunjsku i Bugarsku, kao i globalnih ICT kompanija.

Nagradu je u ime MIPRO-a na svečanosti u ambijentu Starog Dvora – Skupštine grada Beograda primila prof. dr. sc. Marijana Vidas-Bubanja, Friend of MIPRO (MIPRO Fellow) iz Beograda.

Ovo značajno međunarodno priznanje skupa MIPRO shvatit ćemo kao priznanje svakome tko sudjeluje u pripremama i organizaciji skupova MIPRO i kao poticaj da budemo još uspješniji.