Mladi modelari u posjetu tvrtki Dezinsekcija u sklopu edukacije o ekologiji

Mladi modelari polaznici ljetnih škola u sklopu edukacije o zaštiti mora posjetili su tvrtku Dezinsekcija koja sustavno brine o zaštiti okoliša. Polaznike su djelatnici tvrtke upoznali sa načinima čišćenja mora i drugih vodenih površina od zagađenja ugljikovodicima i ostalih nakupina, uz primjenu suvremene tehnologije i biorazgradivih disperzanata i apsorbensa koji su neškodljivi za floru i faunu.

Mladi modelari u posjetu tvrtki Dezinsekcija u sklopu edukacije o ekologiji

 

Mladi modelari polaznici ljetnih škola u sklopu edukacije o zaštiti mora posjetili su tvrtku Dezinsekcija koja sustavno brine o zaštiti okoliša. Polaznike su djelatnici tvrtke upoznali sa načinima čišćenja mora i drugih vodenih površina od zagađenja ugljikovodicima i ostalih nakupina, uz primjenu suvremene tehnologije i biorazgradivih disperzanata i apsorbensa koji su neškodljivi za floru i faunu. Mladi modelari upoznali su se I sa eko brodom i plutajućim branama koja se koristi za blokiranje naftnih mrlja i proširenja onečišćenja.
U teoretskom djelu polaznici su slušali predavanja o važnosti očuvanja Jadranskog mora od onečišćenja, a u praktičnom dijelu sutrašnji dan će uz pomoć brodica članova Pomorsko športskog društva Pećine provozati se do remontnog brodogradilišta Viktor Lenac gdje će moći upoznati se sa postavljenim plutajućim branama koje štite more od eventualnog zagađenja. Ukoliko se naiđe na plutajuće predmete mladi modelari moći će se iskazati u prikupljanju iste i time pružili svoj doprinos u zaštiti mora.

Ovom prigodom zahvaljujemo se g. Goranu Komazecu koji nam je omogućio dolazak i Igoru i Damiru na sadržajnom predavanju.