Mladim inovatorima uručene nagrade u Gradskoj vijećnici

U organizaciji Saveza inovatora Primorsko-goranske županije i IN kluba inovatora Rijeka 15.01.2014. u prepunoj dvorani Gradske vijećnice petu godinu za redom održana je svečana podjela nagrada mladim inovatorima za 2013. godinu.

Mladim inovatorima uručene nagrade u Gradskoj vijećnici

 

 

 

 

 

 

U organizaciji Saveza inovatora Primorsko-goranske županije i IN kluba inovatora Rijeka 15.01.2014. u prepunoj dvorani Gradske vijećnice petu godinu za redom održana je svečana podjela nagrada mladim inovatorima za 2013. godinu. U ime organizatora predsjednik Saveza inovatora PGŽ g. Darko Roglić je prisutne pozdravio i zahvalio im se na odazivu i čestitao dobitnicima nagrada kao i mentorima.
Svečanosti su nazočili i sudjelovali u dodjeli priznanja g. Miroslav Matešić, dogradonačelnik Grada Rijeke, g.Andrija Vitezić, pročelnik odjela gradske uprave za poduzetništvo, g. Valerij Jurešić, pročelnik upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorskogoranske županije, g. Gerhard Lempl, pročelnik upravnog odjela za turizam poduzetništvo i ruralnii razvoj Primorsko-goranske županije, kao i drugi suradnici u Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj žunaniji.
Ne zaboravljamo ni ravnatelje škola, mentore, učenike i medije bez kojih je promocija inventivnog rada i animacije mladih nezamisliva.
Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka prva je ustanova kojoj je dodijeljena nagrada Ivan Luppis, najviše godišnje priznanje što ga Savez inovatora Primorsko-goranske županije dodjeljuje za iznimna postignuća inventivnog rada. Statua kojom su dosad bili nagrađivani pojedinci, dodijeljena je riječkoj školi duge i uspješne tradicije u kojoj se učenici školuju za zanimanja u elektrotehničkoj struci od 1912.godine.
Prvu nagradu Saveza je dobio učenik Renato Mršić za “E-fićo”, drugu nagradu je dobio učenik Paolo Škulić za rad “Robot miješa cedevitu”, dok su treću nagradu podijelili učenici Marin Krajcar i Marko Pokorni za “Električno poljoprivredno vozilo (električni traktor)” i učenik Dino Štefanac za “Signalizator prekomjerne potrošnje”.
Ukupno su uručene i 34 nagrade sa izložbi MALA INOVA i “INOVA 2013.” 38. salonu inovacija u Zagrebu, te nagrade sa izložbi u inozemstvu.
Tradicionalno dodijeljena je i tnagrada za mentora koji se istaknuo u svome radu u 2013. godini. Ove je godine nagrada dodijeljena g. ENISU VIŠI. Inače je g. Višo 2013.godine dobio godišnju nagradu za razvoj i unaprijeđenje inventivnog rada u Gradu Rijeci od Zajednice Tehničke kulture Rijeka, a zajedno sa svojim učenicima osvojio je srebrnu medalju Inova mladi i brončanu medalju na 38. Hrvatskom salonu inovacija u Zagrebu gdje je primio posebnu nagradu kao mentor od sponzora.
Na kraju svečanosti polaznicima ljetne škole elektronike uručene su diplome učenicima koji su završili tečaj “LJETNE ŠKOLE ELEKTRONIKE” koja se po deveti put uz suradnju IN kluba inovatora i Elektroindustrijske i obrtničke škole održava u lipnju mjesecu.