Najava 2. nacionalnog natjecanja u 3D modeliranju “Printaj i ti!” u Bakru

21.rujna 2018. godine u Domu kulture "Matija Mažić" u Bakru u sklopu izložbe MLADI@INOVACIJE 20. - 22. rujna 2018.god. održati će se 2.nacionalno natjecanje u 3D modeliranju "Printaj i ti!". Nakon uspješnog prošlogodišnjeg natjecanja u Matuljima, i ove godine ZTK Rijeka u suradnji sa IN Klubom organizira natjecanje s ciljem da bude dostupna nova vrstu stvaralaštva – 3D modeliranje i printanje koja će povećati interes učenika za tehnička zanimanja.

Najava 2. nacionalnog natjecanja u 3D modeliranju “Printaj i ti!” u Bakru

 

21.rujna 2018. godine u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru u sklopu izložbe MLADI@INOVACIJE 20. – 22. rujna 2018.god. održati će se 2.nacionalno natjecanje u 3D modeliranju “Printaj i ti!”. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg natjecanja u Matuljima, i ove godine ZTK Rijeka u suradnji sa IN Klubom organizira natjecanje s ciljem da bude dostupna nova vrstu stvaralaštva – 3D modeliranje i printanje koja će povećati interes učenika za tehnička zanimanja.

Tko se može natjecati?
Svi učenici završnih razreda osnovnih škola i učenici srednjih koji su zainteresirani za 3D tehnologiju. Jednu ekipu čine 2 učenika. Organizator natjecanja osigurava dovoljan broj 3D printera koji će se koristiti na natjecanju za printanje modela. Prijavljeni sudionici mogu koristiti i vlastiti 3D printer.

Svi natjecatelji imaju iste uvjete natjecanja:
posjedovanje vlastitog računala,
instaliran program za 3D modeliranje (natjecatelji mogu koristiti program po izboru)
instaliran program za obradu modela i pripremu za 3D printanje Cura verzija 2.3.1 (besplatan)
printanje modela u jednoj boji filamenta koju odredi organizator

Detaljne upute o propozicijama natjecanja i kriterijima vrednovanja 3D modela, organizator natjecanja će na vrijeme obavijestiti prijavljene sudionike natjecanja.
3D tehnologija sve je više prisutna u svim područjima stvaralaštva, a ovo je jedan od načina kako približiti 3D svijet i potaknuti ih da budu što kreativniji u razvijanju svojih novih ideja.

Prijave za natjecanje
Ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti najkasnije do 17.rujna 2018.na e-mail: radionica@ztk-rijeka.hr

Dodatne informacije o natjecanju:
tel. 051/323-153 svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 sati