Najava mladi@inovacije 3. izložba mladih inovatora i izložba tehničkog stvaralaštva

U pripremi je 3. nacionalna izložba mladih inovatora i izložba tehničkog stvaralaštva pod nazivom - MLADI@INOVACIJE. Cilj izložbe je animacija sudionika do 30 godina starosti i njihovo informiranje o značaju rada na inovacijama i tehničkoj kulturi uopće radi razvijanja njihovih vještina koje će im sigurno biti potrebne tijekom života.

Najava mladi@inovacije 3. izložba mladih inovatora i izložba tehničkog stvaralaštva

U pripremi je 3. nacionalna izložba mladih inovatora i izložba tehničkog stvaralaštva pod nazivom – MLADI@INOVACIJE. Cilj izložbe je animacija sudionika do 30 godina starosti i njihovo informiranje o značaju rada na inovacijama i tehničkoj kulturi uopće radi razvijanja njihovih vještina koje će im sigurno biti potrebne tijekom života. Ne treba smanjiti ni značaj upoznavanja sudionika s radom njihovih vršnjaka iz drugih krajeva Hrvatske.

Izložba će se održati u vremenu 22.- 24.rujna 2010. g. u prostoru Doma Braće Matešić – Šporova jama – Kastav, pod pokroviteljstvom Grada Kastva, ujedno i domaćina izložbe na kojoj će svoje radove prezentirati mladi inovatori i mentori iz 6 županija. Od ove godine pokrovitelj je i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske što cijelom projektu daje poseban značaj.

Za javnost će izložba biti otvorena u srijedu 22. rujna u 14 sati.

Svečano otvaranje izložbe biti će 23. rujna 2010.g. u 11 sati u prostoru Doma Braće  Matešić – Šporova jama, a u 12 sati – prezentacija radio upravljivih modela automobila na benzinski pogon i posebno atraktivna prezentacija bolida – dobitnika 1. nagrade na međunarodnom natjecanju na stazi u Hockenheimu, Njemačka, u klasi “Formula student” na dijelu ceste pored Doma Braće Matešić – Šporova jama.
Izložba se zatvara u petak 24. rujna u 14 sati.

Na samoj izložbi predstaviti će se i Tehnički centar mladih modelima razvijenim u sklopu tečaja robotike.