Najava programa Dan tehničke kulture na Korzu

Program Dan tehničke kulture održat će se u srijedu 10. svibnja 2017. od 10-16 sati na Korzu ispred Gradskog tornja. Dan tehničke kulture najavili su Kazimir Mihić, tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka, Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka i koordinator programa.

Najava programa Dan tehničke kulture na Korzu

Program Dan tehničke kulture održat će se u srijedu 10. svibnja 2017. od 10-16 sati na Korzu ispred Gradskog tornja. Dan tehničke kulture najavili su Kazimir Mihić, tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka, Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka i koordinator programa. Najveći dio aktivnosti bit će prikazan kroz radionice u velikom šatoru Zajednice tehničke kulture Rijeka, dok će prezentacije članica biti na otvorenom prostoru. Pozvane su i škole pa se očekuje organizirani dolazak učenika osnovnih i srednjih škola, a pojedine škole i aktivno sudjeluju na pokaznim radionicama .
Kao posebne atrakcije Dana tehničke kulture na Korzu biti će po prvi put prikazan program “Poduzetnički dan tehničke kulture” u suradnji sa In klubom inovatora Rijeka, prezentacija Učeničkih zadruga “Bobovac” Osnovne škole F.K. Frankopana iz Broda na Kupi i Učenička zadruga “Mladi Srdočani” Osnovne škole Srdoči iz Rijeke. Eelektrični karting predstaviti će Društvo inovatora “Faust Vrančić” iz Šibenika, a Zagrebačka zajednice tehničke kulture predstaviti će instrument za edukaciju djece s posebnim potrebama.