Najava proljetnih radionica Tehničkog centra mladih na Kanalu Ri

21.ožujka 2018., prvi dan proljeća, mentorica Tehničkog centra mladih Rijeka Marija Prihoda sa polaznicima radionice gostovala je u emisiji "Učionica" i najavila kreativno-edukativne radionice koje će se održavati za vrijeme proljetnih školskih praznika od 29.03. do 6.04.2018.godine.

 

21.ožujka 2018., prvi dan proljeća, mentorica Tehničkog centra mladih Rijeka Marija Prihoda sa polaznicima radionice gostovala je u emisiji “Učionica” i najavila kreativno-edukativne radionice koje će se održavati za vrijeme proljetnih školskih praznika od 29.03. do 6.04.2018.godine. Prezenitirani su modeli koji će se izrađivati, od stolne svjetiljk “Pas Floki” do svjetlećeg 3D bedža. Svi zainteresirani riječki školarci mogu se okušati u izradi raznih uporabnih modela korištenjem novih tehnologija 3D printanja, elektronike, modelarstva i CNC tehnologije.

Ove godine Tehnički centar mladih slavi 10 godina osnutka, te je cijeli projekt opremanja radionice ostvaren zahvaljujući velikoj potpori Grada Rijeke. Prateći interese polaznika radionica kontinuirano ulaže u nove alata i učila, tako je prošle školske godine opremljena 3D radionica modeliranja i printanja, a ove godine se ulaže u dronove kako bi educirali mladi Riječani o sigurnom načinu letenja s bespilotnim letjelicama. Kroz programe radionice prolazi izuzetno mnogo mladih, samo prošle školske godine educiralo smo preko 2 130 mladih, a i ove godine su očekivanja velika, te je radionica spremna sve to tehnički odraditi zahvaljujući odličnim stručnim i educiranim suradnicima te vrhunskoj opremljenosti radionice.

U emisiji “Učionica” promovirao se i aktualni program “Dani tehničke kulture u osnovnim školama Grada Rijeke” kojeg Zajednica tehničke kultue Rijeka provodi u suradnji s svojjim članicama time zainteresiralo i usmjerilo učenike 7. i 8.razreda k izboru strukovnih i tehničkih zanimanja.

Polaznici radionica prezentirali su svoje modele koje su izradili u radionici i pozvali svoje vršnjake na nadolazeće proljetne radionice u Tehnički centar mladih Rijeka.