Nastavak projekta “Laboratorij STEM vještina”

Dana 16. travnja 2019. u prostoru Tehničkog centra mladih pri Zajednici na adresi Korzo 2a/2, učenici Osnovne škole "Podmurvice" Rijeka u pratnji profesorice Ire Gortan upoznati su sa osnovama modeliranja i printanja modela na 3D printeru. Istog dana po završetku prezentacije u Tehničkom centru mladih, učenici su se u pratnji mentora uputili na adresu Verdieva 11/2 gdje su upoznati sa mogućnostima laserskog graverskog stroja.

Nastavak projekta “Laboratorij STEM vještina”

 

 

 

Dana 16. travnja 2019. u prostoru Tehničkog centra mladih pri Zajednici na adresi Korzo 2a/2, učenici Osnovne škole “Podmurvice” Rijeka u pratnji profesorice Ire Gortan upoznati su sa osnovama modeliranja i printanja modela na 3D printeru. Istog dana po završetku prezentacije u Tehničkom centru mladih, učenici su se u pratnji mentora uputili na adresu Verdieva 11/2 gdje su upoznati sa mogućnostima laserskog graverskog stroja. Ovom prilikom održan je sastanak Provedbenog tima, a učenici su ujedno nazočili otvaranju i testiranju nove opreme drona DJI SPARK i RC stanice za upravljanje robotskom rukom. Nakon uspješno održane edukacije i rada na laseru, učenici su se upoznali s tehničkim mogućnostima drona DJI Spark i njegovom integriranom kamerom. Projekt se odvija uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je odobrilo bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladeži u školskoj godini 2018./2019.
Projektom „Laboratorij STEM vještina“ nastavlja se se niz radionica u kojima će učenici naučiti osnove programiranja i robotike, a praktičnim radom na laserskom uređaju izrađivat će sastavne dijelove koje će koristiti u edukacijama iz robotike.