Odličan odaziv građana na Riječkoj zvjezdarnici

Dovršetkom preuređenja Riječke zvjezdarnice u moderan Astronomski centar Rijeka, članovima Akademsko astronomskog društva Rijeka omogućeno je korištenje prostora i opreme koja je potrebna za njihov daljnji rad. Nakon ponovnog "useljenja" uslijedilo je simbolično slavlje i druženje članova.

Odličan odaziv građana na Riječkoj zvjezdarnici

Dovršetkom preuređenja Riječke zvjezdarnice u moderan Astronomski centar Rijeka, članovima Akademsko astronomskog društva Rijeka omogućeno je korištenje prostora i opreme koja je potrebna za njihov daljnji rad. Nakon ponovnog “useljenja” uslijedilo je simbolično slavlje i druženje članova.

AAD je u četvrtak 14. svibnja 2009. ponovno organizirao popularna predavanja i promatranja teleskopom za građane, kao i druženja i edukaciju članova koje je bilo veoma posječeno te se ostalim posjetiteljima pridružio i pročelnik OGU za sport i tehničku kulturu gosp. Veljko Karabaić. U narednim tjednima i mjesecima ponovno bi se trebali pokrenuti i ostali programi poput astronomske radionice za starije razrede OŠ, Malih edukativnih programa za OŠ i SŠ, vrtiće, udruge, raznih tečajeva za djecu i odrasle, vježbe traženja nebeskih objekata itd.