Održan Dan tehničke kulture na Korzu

Brojne udruge, članice Zajednice tehničke kulture Rijeka, jučer su na Korzu predstavile svoju aktivnost na sedmom Danu tehničke kulture na Korzu. Riječ je o događaju koji ima cilj potaknuti mladež i građane na uključivanje u jedno od niza tehničkih aktivnost. Posebne atrakcije Festivala bile su oldtimeri Oldtimer kluba Rijeka, kreativni radovi zadruge Učeničkog doma Kvarner, i stara učila s kraja 19. i početka 20. stoljeća Prve sušačke gimnazije.

Održan Dan tehničke kulture na Korzu
Brojne udruge, članice Zajednice tehničke kulture Rijeka, jučer su na Korzu predstavile svoju aktivnost na sedmom Danu tehničke kulture na Korzu. Riječ je o događaju koji ima cilj potaknuti mladež i građane na uključivanje u jedno od niza tehničkih aktivnost. Posebne atrakcije Festivala bile su oldtimeri Oldtimer kluba Rijeka, kreativni radovi zadruge Učeničkog doma Kvarner, i stara učila s kraja 19. i početka 20. stoljeća Prve sušačke gimnazije. Građani su mogli vidjeti radove učenika, sudionika državnih natjecanja iz robotike, automatike i elektrotehnike, ali ujedno sudjelovati na raznim radionicama. Zapravo se cijela paleta tehničke kulture predstavila javnosti.
Uz brojne zainteresirane građane, tehničare su posjetili zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović te predstavnici Primorsko-goranske županije predvođeni županom Zlatkom Komadinom.