Održana izborna skupština Zajednice tehničke kulture Rijeka

U srijedu, 7. ožujka ove godine, po prvi put u salonu Botela Marina, uz veliki odaziv članica s oko 60 prisutnih članova i gostiju, održana je izborna Skupština Zajednice na kojoj je izabran predsjednik i članovi tijela upravljanja za naredno mandatno razdoblje 2018.-2022. godine.Na samom početku sjednice održan je svečani dio sjednice s uručenjem Nagrada i priznanja članicama za programe s mladima do 18 godina u 2017., te je ovom prilikom upućena i čestitka Centru tehničke kulture Rijeka na dodjeljenoj Državnoj godišnjoj nagradi tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2016.g.

Održana izborna skupština Zajednice tehničke kulture Rijeka

 

 

 

 

U srijedu, 7. ožujka ove godine, po prvi put u salonu Botela Marina, uz veliki odaziv članica s oko 60 prisutnih članova i gostiju, održana je izborna Skupština Zajednice na kojoj je izabran predsjednik i članovi tijela upravljanja za naredno mandatno razdoblje 2018.-2022. godine. Skupštini se odazvalo 37 zastupnika redovnih članica, te zastupnici 4 podupirujuće članice. Na samom početku sjednice održan je svečani dio sjednice s uručenjem Nagrada i priznanja članicama za programe s mladima do 18 godina u 2017., te je ovom prilikom upućena i čestitka Centru tehničke kulture Rijeka na dodjeljenoj Državnoj godišnjoj nagradi tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2016.g. Sjednici su nazočili g. Veljko Karabaić, počasni predsjednik Zajednice, koji je ujedno i predsjedavao sjednici Skupštine, g. Đordano Bucci, predsjednik Zajednice, g. Ivan Uroda, dopredsjednik Zajednice i član Upravnog odbora Hrvatske zajednice tehničke kulture, gđa Eugenija Perić, savjetnica za programe tehničke kulture OGU za sport i tehničku kulturu, te ostali uzvanici. Minutom šutnje odana je počast g. Zvonimiru Karamarku iz Kluba podvodnih aktivnosti “3. maj”, nekadašnjem članu Izvršnog odbora Zajednice u periodu od 1994.-1998.g., koji nas je nedavno napustio.
Na prijedlog počasnog predsjednika u Poslovni red dodana je točka o zauzimanja zajedničkog stava riječke tehničke kulture o izgradnji plutajućeg LNG terminala u Kvarnerskom zaljevu. Skupština je rekla jasno NE izgradnji plutajućeg LNG terminala čime je odaslana poruku i čime je dana potpora prosvjednicima Primorsko-goranskog kraja protiv ovog projekta.

U radnom dijelu sjednice, svi predloženi dokumenti su usvojeni velikom većinom glasova što je osiguralo nesmetan rad Zajednice i dobru suradnju s članicama u idućem vremenskom periodu. U izbornom dijelu Skupštine, zastupnici su ponovo ukazali povjerenje g. Đordanu Bucciu za predsjednika Zajednice u sljedećem mandatu, a izabrano je i 10 članova Upravnog odbora: Ban Eugen, Brnčić Darko, Čičin Šain Marina, Mihaljević Vedran, Perković Aron, Petrović Igor, Primožić Edvard, Purković Damir, Rukavina Mišo i Stipeč Anton. Između ostalog, donijeta je Odluka o izmjeni i dopuni članka 10 Statuta gdje se dodaje stavak 16 “samogradnja i edukacija za osposobljavanje upravljanja, te snimanje bespilotnom letjelicom”, a najavljena je i izmjena Pravilnika vezano za iznos novčane nagrade za programe s mladima do 18 godina.