Održana svečana podjela Nagrada i priznanja ZTK Rijeka za 2017.godinu

U četvrtak, 25. siječnja 2018.g. u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, održana je svečana podjela Nagrada i priznanja ZTK Rijeka za 2017. godinu kojoj je prethodilo otvaranje prateće međunarodne izložbe «Super svjetlost» u suorganizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka, Tehniškog muzeja Slovenije i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Svečanosti su nazočili: g. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, g. Marko Boras Mandić, zamjenik župana PGŽ, gđa. Vera Begić Blečić, pročelnica OGU za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, gđa. Mirjana Metikoš, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture, g. Veljko Karabaić, počasni predsjednik ZTK Rijeka, Đordano Bucci, predsjednik i g. Ivan Uroda, dopredsjednik, predstavnici stručne službe Zajednice, mnogobrojni prijatelji tehničke kulture i predstavnici medija.

Održana svečana podjela Nagrada i priznanja ZTK Rijeka za 2017.godinu

 

 

 

U četvrtak, 25. siječnja 2018.g. u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, održana je svečana podjela Nagrada i priznanja ZTK Rijeka za 2017. godinu kojoj je prethodilo otvaranje prateće međunarodne izložbe «Super svjetlost» u suorganizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka, Tehniškog muzeja Slovenije i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Svečanosti su nazočili: g. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, g. Marko Boras Mandić, zamjenik župana PGŽ, gđa. Vera Begić Blečić, pročelnica OGU za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, gđa. Mirjana Metikoš, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture, g. Veljko Karabaić, počasni predsjednik ZTK Rijeka, Đordano Bucci, predsjednik i g. Ivan Uroda, dopredsjednik, predstavnici stručne službe Zajednice, mnogobrojni prijatelji tehničke kulture i predstavnici medija. Nazočnima se obratio gradonačelnik Vojko Obersnel koji je ujedno otvorio izložbu “Super svjetlost”, čiji postav će biti dostupan posjetiteljima Pomorskog i povijesnog muzeja do 7. veljače ove godine.
Nagrade i priznanja za 2017. godinu dodjeljene su zaslužnim pojedincima udruga članica, te ostalim pravnim i drugim osobama koje su tijekom godina dale doprinos provedbi programa tehničke kulture grada Rijeke u organizaciji ZTK Rijeka.

Posebno priznanje u obliku skulpture «Spasilac obale» primio je profesor Darko Bašić, ravnatelj Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka. Ovo priznanje dodjeljeno je za dugogodišnju suradnju koja je započela 2006.g. u sklopu 31. hrvatskog salona inovacija INOVA, održanog u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.
Zahvaljujući g. Bašiću, od tada se suradnja sa Elektroindustrijskom i obrtničkom školom nastavlja i na ostalim programima i projektima Zajednice i članica od kojih ističemo: Dan tehničke kulture na Korzu, programe u okviru radionice Tehničkog centra mladih, projekt Društvo novih tehnologija u srednjim strukovnim školama, te suorganizaciju nacionalne izložbe mladih inovatora MLADI@INOVACIJE.

Godišnje nagrade dodjeljene su: Daliboru Jovanoviću iz Saveza riječkih inovatora, Marku Sokoliću iz Centra tehničke kulture Rijeka, Mariu Jurišiću iz Autokluba Ri autosport, Ivanu Borovcu iz Kluba za športski ribolov na moru “3. maj”, Marinu Donadiću iz In kluba inovatora Rijeka.

Priznanje za postignute rezultate u radu i širenju tehničke kulture dodjeljeno je Sandri Puž iz Sportsko ribolovnog društva “Luben” Rijeka

Nagrada za novinara dodjeljena je Bruni Lončariću, voditelju specijalnih projekata Novog lista, koji dugi niz godina osigurava kontinuirano medijsko praćenje i oglašavanje aktivnosti Zajednice i njenih članica u Novom listu.

Po prvi put u okviru ovog programa dodjeljene su i Zahvalnice Zajednice tehničke kulture Rijeka za dugogodišnju suradnju i tehničku potporu programima Zajednice i članica koje su dodjeljene Udruzi Point iz Matulja i Udruzi Vincent iz Kastva, Zahvalnice za suradnju i sudjelovanje u programima Zajednice dodjeljene su Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama «Srce» Rijeka i Dječji dom «Tić» Rijeka, dok je Zahvalnica za dugogodišnju suradnju u osiguravanju programa koje provodi Zajednica tehničke kulture Rijeka dodjeljena osiguravajućoj kući Grawe Hrvatska d.d.

Na kraju svečanosti, u ime nagrađenih se obratio g. Darko Bašić, dobitnik Posebnog priznanja i g. Radivoje
Bošnjaković dobitnik Nagrade za životno djelo Zajednice tehničke kulture Rijeka 2002.g.