Održana Tribina “Tehnička kultura danas i sutra”

U srijedu, 18.1. u Gradskoj vijećnici održana je Tribina udruga tehničke kulture grada Rijeke, članica ZTK Rijeka. Uz 30-tak predstavnika najaktivnijih udruga tehničke kulture u gradu Rijeci, Tribini je nazočila Irena Kregar Šegota – Rijeka 2020;

Održana Tribina “Tehnička kultura danas i sutra”

 


U srijedu, 18.1. u Gradskoj vijećnici održana je Tribina udruga tehničke kulture grada Rijeke, članica ZTK Rijeka. Uz 30-tak predstavnika najaktivnijih udruga tehničke kulture u gradu Rijeci, Tribini je nazočila Irena Kregar Šegota – Rijeka 2020; predstavnici Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Renato Kostović, Goran Ožanić i Eugenija Perić; Mladen Peran dipl.ing., predsjednik, dr. Ivan Uroda, dopredsjednik i Veljko Karabaić, počasni predsjednik Zajednice, ujedno moderator skupa, te predstavnici stručne službe. Na rasporedu su bile četiri aktualne teme: Projekt Rijeka-Europska prijestolnica kulture 2020.; Primjena Uredbe Vlade RH u Javnom pozivu Grada Rijeke za prijavu programa/projekata udruga tehničke kulture za 2017.g.; Obveza plaćanja članarine prema Zakonu o udrugama, te Status saveza u ustroju ZTK Rijeka. Članovi udruga aktivno su sudjelovali u Tribini koja je završila u 20,00 sati, a zaključci Tribine biti će dostupni na WEB stranici Zajednice.

Skice zaključaka Tribine:
Zajednica će dostaviti Ireni Kregar Šegoti popis članica s temeljnim opisom njihovih aktivnosti. Zajednica će prema Rijeka 2020 nastupati zajedno s članicama u ovisnosti o njihovom interesu.
Članice su upoznate s detaljima novog Javnog poziva Grada Rijeke za prijavu programa/projekata udruga tehničke kulture za 2017., te su pozvane da se za sve nejasnoće obrate Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu.
Prisutni nisu pokazali nikakav interes za promjenu statusa Saveza u Skupštini Zajednice.
Članice smatraju 100 kn godišnje članarine prihvatljivom i podržavaju potrebu plaćanja iste.