Održani 7. dani tehničke kulture u Zagrebu

Od 25. do 27.listopada održala se manifestacija 7.dani tehničke kulture u Zagrebu. Glavna manifestacija održala se 27. listopada u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava. Uz domaćina zagrebačku Zajednicu tehničke kulture i njena tri centra tehničke kulture sudjelovalo je i više desetaka izlagača, a među njima i Tehnički centar mladih sa modelarskom radionicom izrade brodića.

Održani 7. dani tehničke kulture u Zagrebu

 

Od 25. do 27.listopada održala se manifestacija 7.dani tehničke kulture u Zagrebu. Glavna manifestacija održala se 27. listopada u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava.Uz domaćina zagrebačku Zajednicu tehničke kulture i njena tri centra tehničke kulture sudjelovalo je i više desetaka izlagača, a među njima i Tehnički centar mladih sa modelarskom radionicom izrade brodića koja je privukla velik broj mladih posjetitelja koji su aktivno sudjelovali u radionicama.
Na danima tehničke kulture održana je prezentacija sljedećih tehničkih djelatnosti; inovacije, speleologija, maketarstvo i modelarstvo, CB radio amateri, auto modelarstvo i automobilizam, zrakoplovno tehničke djelatnosti, astronomija računalstvo, foto kino djelatnosti, pedagoške djelatnosti u tehničkoj kulturi te još mnoge druge vezane uz tehničku kulturu.
U ovogodišnjem bogatom programu aktivnosti uz domaćina Zagrebačku zajednicu tehničke kulture i njena tri centra (CTK Črnomerec, CTK Dubrava i CTK Sesvete) sudjelovalo je više desetaka izlagača, instruktora i voditelja iz 9 gradskih saveza, 6 samostalnih udruga, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vatrogasne zajednice, poduzeća Cronip d.o.o. predstavnika dviju međunarodnih tehničkih organizacija. Svoje aktivnosti prezentirao je i Tehnički centar mladih s modelarskom radionicom izrade brodića.
Osim unutarnjega prostora veliki dio izložbe bio je pripremljen i na vanjskome dijelu prostora oko centra gdje se moglo prisustvovati vrlo atraktivnim prezentacijama raznih vozila i opreme, te sudjelovati u vožnji auto modela i karting vozila.
Uz najavljene izložbeno prezentacijske aktivnosti ovogodišnji program bio je dopunjen sa još nekoliko aktivnosti od čega je posebno izdvojena proslava 55. obljetnice rada Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba, članice Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Grada Zagreba. Isti su u sklopu ovogodišnje manifestacije 7. dana tehničke kulture u vremenu od 09.30 do 10.30 održali svečanu akademiju Društva uz podjelu nagrada svojim istaknutim članovima.