Otvorenje izložbe fotografija počasnih članova Fotokluba Rijeka

Ove godine Fotoklub Rijeka za Dane sv. Vida priređuje fotografsku izložbu svojih počasnih članova: Maksimilijana Peča (rođen 1914. godine), Vojka Vukmanovića (rođen 1929. godine), Ervina Debeuca (rođen 1930. godine) i Borislava Ostojića (rođen 1937. godine).

Otvorenje izložbe fotografija počasnih članova Fotokluba Rijeka

Ove godine Fotoklub Rijeka za Dane sv. Vida priređuje fotografsku izložbu svojih počasnih članova:
Maksimilijana Peča (rođen 1914. godine), Vojka Vukmanovića (rođen 1929. godine), Ervina Debeuca (rođen 1930. godine) i Borislava Ostojića (rođen 1937. godine).

Svi su ovi počasni članovi bili izlagači aktivni te na funkcijama u Fotoklubu Rijeka od 1940.god. pa sve sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Dakle, važnost ovih članova za udrugu je višestruko značajna. Njihov rad i pozitivizam koji su širili doprinos je neprekinutom radu Fotokluba Rijeka preko sedamdeset godina, a sljedeća važnost je što su oni u životnoj dobi preko sedamdeset godina, a bili su spremni za ovu prigodu snimati Rijeku i Riječane. Iz ovih dviju činjenica – neprekinuto postojanje i djelovanje Fotokluba Rijeka te životna dob počasnih članova proizlazi i naziv izložbe.
Ovo je sedma godina po redu kako Fotoklub Rijeka za Dane sv. Vida priređuje fotografsku izložbu s temom Rijeke Riječana i možemo reći da je ovaj projekt Fotokluba Rijeka prerastao već u tradiciju te će takav ostati i u budućnosti.


Vojko Vukmanović, 1954., Među divovima


Ervin Debeuc, 1956., Zima u Žurkovu


Borislav Ostojić, 1974., Na balote


Vojko Vukmanović, 2009., Ivan pl. Zajc


Borislav Ostojić, 2009., Rijeka No 2 – 09

SEDAMDESET+
Izložba se otvara u ponedjeljak, 15. lipnja 2009. godine u 20,00 sati u Filodrammatici.