Pokazna radionica “Sigurno letimo s dronovima” na sajmu Rijeka Nautic Show

U sklopu sajma nautike Rijeka Nautic Show koji se održao od 28. do 30.09.2018., Tehnički centar mladih organizirao je pokazne radionice "Sigurno letimo s dronovima" na kojima je svaki zainteresirani mladi posjetitelj mogao okušati se u upravljanju bespilotnim letjelicama.

Pokazna radionica “Sigurno letimo s dronovima” na sajmu Rijeka Nautic Show

 

U sklopu sajma nautike Rijeka Nautic Show koji se održao od 28. do 30.09.2018., Tehnički centar mladih organizirao je pokazne radionice “Sigurno letimo s dronovima” na kojima je svaki zainteresirani mladi posjetitelj mogao okušati se u upravljanju bespilotnim letjelicama.
Zajednica sa svojim članicama, asocijacijama, partnerima, donatorima i svima onima koji pomažu i prate financijski tehničku kulturu, čini napore da prati nove tehnologije, educira mlade u njihovom korištenju i prije svega brine o sigurnosti svih koji sudjeluju u programima. Bespilotne letjelice ili dronovi polako postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu, posebice mladih ljudi. Koliko god bilo privlačno, dronom se ne može samo tako letjeti i izvoditi određene letačke operacije već je potrebno poštivati zakone i regulative. Zajednica tehničke kulture Rijeka, u suradnji sa suradnicima Tehničkog centra mladih nastavila je sa provedbom edukativnih radionica s ciljem edukacije mladih o sigurnom načinu upravljanju dronom.
Orgniziranim dolaskom riječkih škola, održana je radionica za 12 učenika Tehničke škole Rijeka, u pratnji profesorice Dijane Malinić. Nakon prezentacije i upoznavanje učenika sa sustavom bespilotnih letjelica, mjerama sigurnosti, rizicima i pravila letenja, svaki učenik pokušao je upravljati dronom po poligonu. Primarni cilj poligona nije bilo vrijeme, već preciznost savladavanja svih prepreka. Učenici nisu krili oduševljenje ovom radionicom te su kao i velik broj mlađih posjetilaca sajma izrazili interes za sudjelovanjem u sličnim radionicama.