Potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji dviju udruga

Prijateljski odnosi Društva prijatelja željeznice "Štacion" iz Rijeke s članovima Društva ljubiteljev železnic "Ilirska Bistrica" rezultirali potpisom Povelje o prijateljstvu i suradnji

Potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji dviju udruga

 

 

 

 

Okupili smo se 13. travnja 2013. godine u Ilirskoj Bistrici, pred izloženom povijesnom električnom lokomotivom serije JŽ 361, popularno zvanom “Breda”. Nakon kratke izjave za novinare, te zajedničkog fotografiranja članova dviju udruga pred spomeničkom lokomotivom, krenuli smo do ugostiteljskog objekta u centru Ilirske Bistrice, gdje su domaćini organizirali kratku svečanost potpisivanja Povelje. Nakon predstavljanja udruga, naših ciljeva i projekata, te planova na polju zajedničkog djelovanja, pristupilo se činu potpisivanja Povelje.
Prvi je zajednički projekt dviju prijateljskih udruga proslava 140 godina riječke i šenpeterske pruge – naime, ovog će se ljeta proslaviti 140 godina od dolaska željeznice u naš grad, iz dvaju smjerova, iz Zagreba i iz Ljubljane. Nadajmo se da će se ova lijepa obljetnica dostojno obilježiti!
Tomislav Dornik
Društvo prijatelja željeznice “Štacion”, Rijeka