Predstavljen projekt “Učeničko pouzeće”

Projekt "Učeničko poduzeće", kojeg je pokrenula Zajednica tehničke kulture Rijeka i IN klub inovatora uz proizvodni obrt Solid state i trgovačko društvo ŽŽ d.o.o. iz Malinske, predstavljen je 13.11.2009.g. u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi Rijeka. Sredstva za CNC stroj osigurao je Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo.

Predstavljen projekt “Učeničko pouzeće”

Projekt “Učeničko poduzeće”, kojeg je pokrenula Zajednica tehničke kulture Rijeka i IN klub inovatora uz proizvodni obrt Solid state i trgovačko društvo ŽŽ d.o.o. iz Malinske, predstavljen je 13.11.2009.g. u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi Rijeka. Sredstva za CNC stroj osigurao je Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo.

Riječ je o novom pristupu razvoju poduzetništva, a cilj projekta je stvaranje pozitivnog odnosa učenika prema radu i pozitivne poduzetničke klime učenika srednjoškolskog uzrasta. Učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole će u sklopu projekta proizvoditi predmete iz područja elektrotehnike, elektronike i strojarstva korištenjem CNC stroja koji je prilagođen radu učenika, a koji u sve većoj mjeri koriste i poduzetnici.

Kontroleri koje će učenici za sada proizvoditi tek su jedan segment projekta, a dovršavati će se u radionici Tehničkog centra mladih u sklopu ZTK Rijeka. Projekt će se provoditi do kraja ove školske godine, te će se u njega nastojati uključiti i učenici drugih srednjih škola.