Proglašenje automobilističke i karting sezone 2018.

Poslije više od 15 godina proglašenje najuspješnijih oktanaca na četiri kotača ponovo na Kvarneru u organizaciji Autokluba RI autosport. Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2018. bit će proglašeni u Bakru, u subotu 26.siječnja s početkom u 12 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza. Dodijelit će se ukupno 360 priznanja

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2018.


Poslije više od 15 godina proglašenje najuspješnijih oktanaca na četiri kotača ponovo na Kvarneru u organizaciji Autokluba RI autosport. Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2018. bit će proglašeni u Bakru, u subotu 26.siječnja s početkom u 12 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza. Dodijelit će se ukupno 360 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma, kronometar vožnjama, kup natjecanja utrka ubrzanja i Business Seat Vip Kup, te u karting sportu.
Posebnu pažnju plijene 43 posebna priznanja među kojima treba izdvojiti dvije Zlatne kacige i jedan Zlatni volan HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva, te dvije Zlatne plakete HAKS-a klubovima, te dva trofeja s dijamantom za dobitnike tri zlatna.
Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, te suci protekle sezone, a jednom zaslužnom sportskom djelatniku pripast će Nagrada za životno djelo nacionalnog saveza.
Domaćin i organizator svečanosti u bakarskom Domu kulture „Matija Mažić“ je Autoklub „RI autosport“ koji kroz desetak dana bilježi deset godina izuzetno uspješnog i plodonosnog rada. Upravo zahvaljujući entuzijazmu i trudu članova ovog riječkog kluba, okupljanje najtrofejnijih hrvatskih automobilista i kartingaša, poslije više od 15 godina, vraća se svečenošću dodjele priznanja na područje Kvarnera, a bit će to ujedno prva dnevna svečanost tijekom koje će priznanja primiti 201 pojedinac i 27 klubova i organizacija. Svi dobitnici priznanja članovi su čak 46 klubova objedinjenih u Hrvatskom auto i karting savezu.
Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje najavljen je već prvcog vikenda u ožujku. Kalendar HAKS-a, iako još koji tjedan u radnoj verziji zbog usklađenja nekih termina utrka, i za ovu je godinu izuzetno bogat i sadržajan.

Miroslav KRPAN