Prvi koraci u 3D modeliranju učenika Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo

U srijedu, 5.travnja uspješno je završila još jedna pokazna radionica učenicima škole partnera u projektu izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih "Prvi koraci u 3D modeliranju". Učenici Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka sa profesoricom Dolores Kapović, prisustvovali su radionici u Tehničkom centru mladih.

Prvi koraci u 3D modeliranju učenika Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo

 

U srijedu, 5.travnja uspješno je završila još jedna pokazna radionica učenicima škole partnera u projektu izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih “Prvi koraci u 3D modeliranju”. Učenici Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka sa profesoricom Dolores Kapović, prisustvovali su radionici u Tehničkom centru mladih. Učenicima je prezentiran rad 3D printera kupljen odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava prjektu udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. iz sredstava Državnog proračuna za 2016.god. Učenici su se upoznali sa 3D tehnologijom, modeliranjem u programu Autodesk Fusion 360 i obradom modela i pripremom za printanje u programu Cura. Također su im predstavljene široke mogućnosti primjene ove 3D tehnologije, te prezentirani modeli koji su isprintani u Tehničkom centru mladih.
Osim toga, učenici su mogli vidjeti rad i mogućnosti primjene 3D skenera kao i modele skenirane i isprintane u Tehničkom centru mladih .
Tijekom pokazne radionice, modeliran je i isprintan privjesak SŠER koji je poklonjen profesorici Kapović za uspomena na uspješnu suradnju u projektu “Prvi koraci u 3D modeliranju”.