Radionica ARDUINO za osnovnoškolce

U suradnji ZTK Rijeka i udruge Centar za robotiku, Rijeka, početkom školske godine započela je radionica za učenike osnovnih škola: Upoznavanje sa Arduino platformom. Radionica se održava u modelarskoj radionici CTK-Tehnički centar mladih pri ZTK Rijeka.

Radionica ARDUINO za osnovnoškolce

 


U suradnji ZTK Rijeka i udruge Centar za robotiku, Rijeka, početkom školske godine započela je radionica za učenike osnovnih škola: Upoznavanje sa Arduino platformom. Radionica se održava u modelarskoj radionici CTK-Tehnički centar mladih pri ZTK Rijeka. Cilj radionice je osposobiti učenike da samostalno rješavaju jednostavne ali i složenije zadatke; ispravno zatvaranje strujnih krugova na eksperimentalnoj pločici pomoću elektroničkih elemenata i šire, izrada ispravnog ožičenja. U nastavku radionice učenici će programirati i izvršiti zadatke sa državnog natjecanja: rad sa svjetlima i senzorima, preparkiravanje kolica, razvrstavanje loptica u boji i slično. Učenici rade samostalno, a pri završetku radionice provesti će se evaluacija kroz natjecanje. Na radionicama sudjeluje 10 učenika viših razreda osnovnih škola iz PGŽ-a (OŠ Nikola Tesla, OŠ Podmurvice, OŠ Turnić, OŠ Pehlin, OŠ Čavle, OŠ Sveti Matej, Viškovo). Radionica će se odvijati tijekom cijele školske godine i to četvrtkom od 16 do 18 sati.
Predavači i mentori polaznicima radionice su David Mirošević, Mira Fafanđel, Tomislav Matić, a kao poseban gost se očekuje i Paulo Zenzerović, autor knjige “Arduino kroz jednostavne primjere”.
Prema potrebi i mogućnostima radionice se mogu održati i za učitelje-mentore.