RI OKTAN SPORT FEST – BK nova 2018. Međunarodna izložba sportskih automobila,kartinga i motocikala

U bivšoj robnoj kući Vežica, u utorak 20.ožujka otvara se četvrta međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja što će potrajati sve do 24.ožujka. Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Župana PGŽ, četvrtu godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju u nas „RI oktan sport fest – BK.nova 2018.“

RI OKTAN SPORT FEST – BK nova 2018.
Međunarodna izložba sportskih automobila,kartinga i motocikala

 

U bivšoj robnoj kući Vežica, u utorak 20.ožujka otvara se četvrta međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja što će potrajati sve do 24.ožujka. Start nove hrvatske automobilističke sezone povod je da riječki Autoklub „RI autosport“, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Župana PGŽ, četvrtu godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju u nas „RI oktan sport fest – BK.nova 2018.“ što je naziv petodnevne manifestacije što će u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, okupiti 50-tak sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas. Prvi je puta nova sezona tako najavljena 2015. godine, pa će to biti mjesto gdje će brojni ljubitelji brzina na izložbenom prostoru moći vidjeti automobile svih disciplina, a ove godine i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze. A činit će to i ove sezone.
Naći će se tako na izložbi automobili, da spomenemo samo neke sportaše – Marija Jurišića, Saše Radole, Sandija Jugovca,Denisa Močiboba, Ivana Juranića, Mladena Sigurnjaka, Tonija Malinaricha,Nenada Hrvatina, Dorijana Kljuna, Ive i Nenada Damarije, Luise i Vlade Božičević, Tomasa Hrvatina, Igora Krište,Edija Kuharića, Matea Butorca, Sergia Mišćenića, Denisa Šrolera i brojnih drugih, Pažnju će plijeniti skupina Abartha, te zanimljivih povijesnih automobila, formula mađarskog internacionalca Laszla Szasza, Formula Student riječkog Riteh racing teama. Svoje mjesto naći će i brojni motocikli i kartinzi različitih klasa koji će kroz mjesec dana početi novu sezonu utrkom u Novom Marofu. Organizatori pripremaju i poneko iznenađenje, tako već na dan otvaranja promociju novog sportskog automobila riječkog asa Marija Jurišića, te opraštanje od kartinga mladog asa Adriena Meseca, dobitnika Zltne kacige HAKS-a, dio bogate zbirke raritetnih povijesnih motocikala Vinka Surine i obitelji Barak, kao i reprezentativne primjerka Marina Radana. Među motociklistima predstavit će se višestruki međunarodni prvak Zoran Salopek, te promotor i novi organizator Aple Jadran moto prvenstva riječki „Lutec team“. Zastupljeni su predstavnici Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije, a prostor će biti obogaćen mnoštvom fotografija i brojnim plakatima priredbi, nekih starih i 40 godina, uz posebnu pažnju na 40 godina Automotodroma Grobnik.
Organizator je pripremio i poklone sretnim posjetiteljima čija će se imena saznati na završnici manifestacije. Provest će se i višednevni seminar za nove suce u auto sportu, te seminar obnove znanja za licencirane karting vozače.
Autoklubu „RI autosport“ punu je podršku realizaciji ovog projekta dao domaćin i partner Brodokomerc.nova Rijeka, Automotodrom Grobnik i Moto klub Kvarner, te Autocentar Marinići čiji je jedan prodajni prostor upravo u sklopu vežičkog centra. Medijski partneri su Novi list, www.sportcom.hr, www.poduckun.net, www.automania.hr,www.automanija.com, www.racing.hr, www.shifttv, i www.riautosport.hr. U riječkom Caffe baru Iskra, jednom od partnera organizatora, postavljena je „izložba o izložbi“, niz fotografija kojima se pozivaju ljubitelji brzina i oktana na Vežicu. Izložba se otvara u 17 sati, a može se besplatno razgledati od 8 do 20, dok je posljednji dan otvorena do 17 sati kada se i službeno zatvara dodjelom zahvalnica sudionicima i partnerima.
Snimci: M.Krpan
Miroslav KRPAN