“Riječki hoteli nekad i sad” 

Subota, 21.10.2017. u 10 sati prof. Igor Žic vodi po Hotelima, susret kod Gradske knjižnice. Izložba postera, utorak, 24.10.2017. u 19 sati/otvorena do 31.10.2017. Na izložbi ćete moći vidjeti postere starih i novih fotografija pojedinog hotela,kao i 3 hotela kojih fizički više nema.Inicijator projekta su Ingrid Jerković i prof. Borislav Božić temeljeno na knjizi prof. Igora Žica “Riječka gostoljubivost”.

“Riječki hoteli nekad i sad”

Subota, 21.10.2017. u 10 sati prof. Igor Žic vodi po Hotelima, susret kod Gradske knjižnice.
Izložba postera, utorak, 24.10.2017. u 19 sati/otvorena do 31.10.2017. Na izložbi ćete moći vidjeti postere starih i novih fotografija pojedinog hotela,kao i 3 hotela kojih fizički više nema.Inicijator projekta su Ingrid Jerković i prof. Borislav Božić temeljeno na knjizi prof. Igora Žica “Riječka gostoljubivost”. Prof. Igor Žic svojim bogatim znanjem i iskustvom daje smjernice, savjete i preporuke. Osam dragih i vrijednih članova Fotokluba Rijeka se prijavilo sudjelovati u fotografiranju Hotela. Martina Semitekolo, Mihaela Vukelić, Dario Jurjević, Radojka Pantović, Darko Ivošević, Dario Dorčić, Thea Pavlin i Đoko Glušica. Savjetnici su Petar Trinajstić, majstor fotografije i filma te prof. Marijan Vejvoda, arhitekta i umjetnik. Prilikom otvorenja izložbe prof. Igor Žic će održati predavanje o Riječkim hotelima početkom 20.stoljeća kada ih je bilo ukupno 21.Tokom proteklih mjeseci Ingrid Jerković je napravila ukupno 15 video uradaka o Hotelima nekad i sad u Rijeci koje možete vidjeti na Facebooku Fotokluba Rijeka.

Fotografije su nam ustupili na korištenje
1. Pomorsko povijesni muzej Hrvatskog primorja
2. Muzej grada Rijeke
te
3. Miljenko Smokvina

Sponzori
bez kojih se nebi ovo moglo realizirati, velika zahvala
1. Turistička zajednica grada Rijeke
2. Hoteli Jadran
3. Plava Laguna – Hotel Bonavia
4. D. E. L. TOURS d.o.o. – nalazi se u Hotelu Lloyd

Dragom i susretljivom i strpljivom Igoru Žicu velika hvala što je napisao knjigu “Riječka gostoljubivost” koja nam je uveliko pomogla u snalaženju i nalaženju svih zaboravljenih Hotela koji su napokon dobili malo pažnje,ali njihova monumentalnost i povijest zaslužuju puno više!