Riječki mladi inovatori – jedni od brojnijih na ” INOVI 2014.” u Osijeku

Savez riječkih inovatora organizator je nastupa mladih riječkih inovatora na Hrvatskom salonu inovacija u Osijeku od 06.- 08.11.2014. godine. Prezentiraju se inovacije čiji su autori sedamnaestorica mladih, osmišljene uz potporu mentora.

Riječki mladi inovatori – jedni od brojnijih na ” INOVI 2014.” u Osijeku

 

 

Savez riječkih inovatora organizator je nastupa mladih riječkih inovatora na Hrvatskom salonu inovacija u Osijeku od 06.- 08.11.2014. godine. Prezentiraju se inovacije čiji su autori sedamnaestorica mladih, osmišljene uz potporu mentora. Organizaciju nastupa otežava manjak financijskih sredstava, ali i udaljenost destinacije – Osijeka. Ovogodišnja INOVA biti će postavljena u Sportskoj dvorani Gradski vrt, s vrlo ambicioznim programom sa skoro 200 inovacija, uz veliki broj gostiju iz inozemstva…
Inače, INOVA je jedna od tri najstarije izložbe u Europi. Nastup na njoj je za sve inovatore kako mlade tako i one starije, pitanje izazova. Usporediti svoje stvaralašto, svoj rad s kolegama iz svih krajeva Hrvatske otvara mogućnost razmjene iskustava i suradnje.
Do sada je INOVA okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće inovacija. Možemo reći, sve poznato i uspješno, sve najbolje u hrvatskom inovatorstvu izloženo je i nagrađeno na INOVI. Istina, većina inovacija nije dočekala tržišnu primjenu, dio u malim serijama, dio neopravdano samo u Hrvatskoj, ali valja s ponosom istaći: mnoge inovacije – izlošci INOVE su uspjele!