Roland Vlahović osvojio 3 medalje na Europskom natjecanju brodomaketara

Rad i trud Rolanda Vlahovića iznova su potvrđeni u Kavarni, u Bugarskoj, na Europskom prvenstvu za makete brodova u razredu C. Na Europsko prvenstvo za makete brodova po pravilima Naviga u Kavarni, u Bugarskoj, koje je trajalo od 2. do 9. rujna, Lovranac Roland Vlahović Republiku Hrvatsku predstavljao je s tri makete.

Roland Vlahović osvojio 3 medalje na Europskom natjecanju brodomaketara

 

 

 

Rad i trud Rolanda Vlahovića iznova su potvrđeni u Kavarni, u Bugarskoj, na Europskom prvenstvu za makete brodova u razredu C. Na Europsko prvenstvo za makete brodova po pravilima Naviga u Kavarni, u Bugarskoj, koje je trajalo od 2. do 9. rujna, Lovranac Roland Vlahović Republiku Hrvatsku predstavljao je s tri makete. Osvojio je jednak broj odličja, od čega dva zlatna i jedno srebrno. Na natjecanju je sudjelovalo gotovo stotinu brodomaketara, a osim Rolanda Vlahovića, koji je predstavljao Hrvatsku, sudjelovale su i reprezentacije iz Bugarske, Rumunjske, Ukrajine, Bjelorusije, Rusije, Poljske, Nizozemske, Njemačke i Italije, sa sveukupno 170 maketa raspoređenih u pripadajuće natjecateljske razrede.
Zlatna odličja, i apsolutno najbolja mjesta u razredu C3A, maketa brodova u izgradnji, osvojile su makete H.M.S. Pegasus s 97,33 boda i H.M.S. Alert s 96,33 boda. Gospodin Vlahović je ovime potvrdio zlatna odličja koja su te makete osvojile prošle godine, na svjetskom prvenstvu u Kalinjingradu, u Rusiji. Srebrnu je medalju, u razredu C2, maketa brodova na motorni pogon, s 90,75 bodova osvojio maketom putničkog broda Abbazia. S ove tri medalje, gospodin Vlahović je na međunarodnim natjecanjima, braneći boje Hrvatske, osvojio ukupno 10 medalja, od čega 5 zlatnih te 5 srebrnih, te potvrdio poziciju najuspješnijeg hrvatskog brodomaketara.
Posljednje Europsko natjecanje u kategoriji C3, pod pokroviteljstvom Naviga-e, svjetske organizacije za gradnju brodomodela i brodomaketara i modelarski (maketarski) sport, održano je 2011. godine u Italiji. Nakon duge stanke, ovogodišnje natjecanje u Bugarskoj potvrdilo je kompetitivnost europskih brodomaketara.
Unatoč relativno kasnoj najavi natjecanja, organizatori, Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka zahvaljuju Općini Lovran koja je financijski poduprla odlazak Rolanda Vlahovića na natjecanje.