Sekcija mladih Fotokluba Rijeka

Fotoklub Rijeka poziva učenike viših razreda osnovne škole i učenike srednjih škola da se prijave u Zimsku radionicu fotografije Fotokluba Rijeka. Na radionici se uči fotografija kroz teoretska predavanje i praktična snimanja. Nije nužno da polaznik ima svoj aparat može se snimati i mobitelom. Voditeljice radionica su mlade članice Kluba Dorotea Božičević i Ana Fak. Voditeljice su višegodišnje članice Kluba.

Sekcija mladih Fotokluba Rijeka

 

Fotoklub Rijeka poziva učenike viših razreda osnovne škole i učenike srednjih škola da se prijave u Zimsku radionicu fotografije Fotokluba Rijeka. Na radionici se uči fotografija kroz teoretska predavanje i praktična snimanja. Nije nužno da polaznik ima svoj aparat može se snimati i mobitelom. Voditeljice radionica su mlade članice Kluba Dorotea Božičević i Ana Fak. Voditeljice su višegodišnje članice Kluba. Imaju snažno razvijen senzibilitet za suvremeni fotografski izraz. Razumiju prostor fotografske slike i svojom neposrednošću s lakoćom uobičajenu svakodnevnu scenu pretvaraju u fotografiju visokog umjetničkog statusa.
Mentor i koordinator radionice za mlade je Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka
Riječki fotoamateri na izletu na Trsat 1959. godine. Fotografiju je snimio Viktor Hreljanović, dugogodišni član i predsjednik Fotokluba Rijeka, stoji u drugom redu prvi s desna ima torbu preko ramena. Vjerojatno je stavio aparat na stativ i uključio samookidač /autoknips/. Fotografiju u digitalnom obliku Klubu je poklonio njegov sin, Egon Hreljanović, ugledni fotografski autor. Na fotografskom izletu sudjelovalo je puno mladih tj. djece, a to potvrđuje činjenicu da Fotoklub Rijeka kontinuirano vodi brigu o mladima i da ih sustavno uvodi u svijet fotografije. Danas u Klubu imamo i Sekciju mladih osnovanu 2012. na prijedlog Borislava Božića, predsjednika Kluba.
Više o radionici i prijavnica se nalazi ovdje: http://mladiifotografija.com/