Startala je nova karting sezona

1. Nagradom Prelučke legende – Čakovec 2013. startala je nova karting sezona Prvenstva Hrvatske, utrkom na stazi Belica nadomak Čakovca uz nastup 36 vozačica i vozača iz 12 hrvatskih klubova.

Startala je nova karting sezona

 

 

Snimci: M. krpan

 

1. Nagradom Prelučke legende – Čakovec 2013. startala je nova karting sezona Prvenstva Hrvatske, utrkom na stazi Belica nadomak Čakovca uz nastup 36 vozačica i vozača iz 12 hrvatskih klubova. Više no uspješnu organizaciju pred blizu 800 gledatelja polučio je riječki Autoklub „RI autosport“ pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije.

Ove godine na hrvatskim stazama nastupati će 15-tak vozačica i vozača klubova Kvarnera i Istre. Najveći dio iznjedrila je Karting škola Prelučka legenda čiji su nositelji treću sezonu Autoklub „RI autosport“ i Karting centar Rijeka-Preluk. Pored spomenutih u Belici su su nastupili u klasi Mini kart članovi AK RI autosport Adrien Mesec, Filip Lozić, Luka Raspor i Sandro Budiselić, i u KZ2 Renato Dujmović

Sezona je uspješno počela. Dobrom organizacijom Autokluba „RI autosport“ kojem je ovo bio prvijenac u organizaciji karting utrka, visokim pokroviteljstvom Ministarstva sporta, sa zapaženim brojem sudionika i fer borbom na stazi i posebno znakovito velikim brojem gledatelja na Belici na čiju stazu se karting državnog prvenstva vratio na velika vrata.