“Susreti mladih modelara Primorsko-goranske županije” u Kastvu

Nakon putujuće modelarske kolonije održane u Osnovnoj školi Bakar, uslijedila je kreativna radionica u Osnovnoj školi "Milan Brozović" u Kastvu. Na kreativnoj radionici sudjelovalo je 20-tak učenika 6.a razreda koji su izradili šarene zvrkove.

“Susreti mladih modelara Primorsko-goranske županije” u Kastvu

 

Nakon putujuće modelarske kolonije održane u Osnovnoj školi Bakar, uslijedila je kreativna radionica u Osnovnoj školi “Milan Brozović” u Kastvu. Na kreativnoj radionici sudjelovalo je 20-tak učenika 6.a razreda koji su izradili šarene zvrkove. Nakon upoznavanja sa osnovnim alatom, rezbarskim lukom i postupcima za obradu drva, uslijedio je samostalni rad učenika uz nadzor i pomoć mentora-modelara radionice Tehnički centar mladih i učiteljice tehničke kulture Ivone Budimir. Nakon piljenja, slijedila je obrada izrezanih dijelova i ukrašavanje i spajanje dijelova zvrka. Pokrovitelj projekta je Primorsko-goranska županija, a nositelj projekta Zajednica tehničke kulture Rijeka. Radionice projekta “Susreti mladih modelara Primorsko-goranske županije” imaju za cilj poticanje razvoja motoričkih vještina i kreativnog stvaralaštva mladih. Nakon Bakra i Kastva, usijediti će kreativno-edukativne radionice u Rijeci u modelarskoj radionici Tehnički centar mladih.
Navedeni domaćini prepoznati su kao središta inventivne zajednice mladih, koji su ujedno domaćini nacionalne izložbe „Mladi@inovacije“, Gradovi Bakar, Kastav i Rijeka čine cjelinu modelarske kolonije koja je stvorila dodatne vrijednosti iskustvenom i spoznajnom učenju mladih u području tehničke kulture.