Tečaj industrijskog dizajna u Tehničkom centru mladih

U utorak, 15. prosinca 2009. godine u prostorima Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka započeo je tečaj industrijskog dizajna pod nazivom - Rasvjetno tijelo od ideje do realizacije - na kojem sudjeluje 20 učenica i učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole.

Tečaj industrijskog dizajna u Tehničkom centru mladih

U utorak, 15. prosinca 2009. godine u prostorima Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka započeo je tečaj industrijskog dizajna pod nazivom – Rasvjetno tijelo od ideje do realizacije – na kojem sudjeluje 20 učenica i učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole.

Problematika dizajna prisutna je u svim segmentima svakodnevnog života. Kroz uvodnu radionicu, voditelji tečaja pokušali su učenicima približiti dizajn i inovaciju kao bitne elemente pri oslikavanju i osmišljavanju proizvoda svakodnevne uporabe, te potaknuti neometano razmišljanje i kreativno izražavanje svih sudionika.
Cilj radionice je približiti dizajn učenicima koji su dobri u osmišljavanju i inovacijama, kao i segment razmišljanja o tehnologiji i izradi za učenike vizualnih usmjerenja. Prva radionica zaključena je dogovorom za izradu idejnih rješenja, te razrada formi skica do termina nakon zimskih praznika u Novoj 2010. godini.

Tačaj organiziraju IN klub inovatora Rijeka i Zajednica tehničke kultura Rijeka, a provode ga Sanja Polić, mr. dizajna i prof. Ines Milčić, ak.kip.