Učenici Osnovne škole “Čavle” na radionici “Sigurno letimo s dronovima”

Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, 8.studenog organizirao je pokaznu radionicu "Sigurno letimo s dronovima" za 31 zainteresiranih učenika Osnovne škole Čavle. Koliko god bilo privlačno, dronom se ne može samo tako letjeti i izvoditi određene letačke operacije već je potrebno poštivati zakonske regulative

Učenici Osnovne škole “Čavle” na radionici “Sigurno letimo s dronovima”

 

 

Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, 8.studenog organizirao je pokaznu radionicu “Sigurno letimo s dronovima” za 31 zainteresiranih učenika Osnovne škole Čavle. Koliko god bilo privlačno, dronom se ne može samo tako letjeti i izvoditi određene letačke operacije već je potrebno poštivati zakonske regulative. S time su upoznati polaznici radionice u teorijskom dijelu gdje su se upoznali sa sustavom bespilotnih letjelica, sigurnosnim mjerama, rizicima i pravilima letenja, nakon čega je uslijedila prezentacija leta drona JJRC H31. Nakon prezentacije uslijedio je trening gdje je svaki učenik po prvi puta pokušao upravljati dronom uz pomoć voditeljice radionice.
Nakon treninga održano je natjecanje u letenju dronom. Cilj natjecanja bilo je prijeći poligon savladavajući prepreke. Najbolji natjecatelji dobili su zaslužene 3D medalje, te su svim polaznicima podijeljeni informativni letci i kratka dokumentacija sa uputama i pravilima letenja s dronom.

Prisutni polaznici nisu krili oduševljenje provedenom radionicom na kojoj su naučili prve lekcije o upravljanu bespilotnim letjelicama, a Zajednica tehničke kulture Rijeka, u suradnji sa suradnicima Tehničkog centra mladih nastavlja sa provedbom edukativnih radionica s ciljem edukacije mladih o sigurnom načinu upravljanju dronom.