Uspješan završetak Dana tehničke kulture u Osnovnoj školi Škurinje

Sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je uspješno ostvareno druženje udruga i učenika na Danima tehničke kulture u O.Š. Škurinje, gdje su učenici iskazali izuzetno zanimanje. Predstavnici Jedriličarskog klub "3. maj", Automodelarskog kluba Rijeka i CTK-Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, uspješno su animirali učenike ove osnovne škole da se aktivno uključe u predmetne aktivnosti.

Uspješan završetak Dana tehničke kulture u Osnovnoj školi Škurinje

Sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je uspješno ostvareno druženje udruga i učenika na Danima tehničke kulture u O.Š. Škurinje, gdje su učenici iskazali izuzetno zanimanje. Predstavnici Jedriličarskog klub “3. maj”, Automodelarskog kluba Rijeka i CTK-Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, uspješno su animirali učenike ove osnovne škole da se aktivno uključe u predmetne aktivnosti.

Sa profesorom Tomislavom Majetićem djeca su održala sat tehničke kulture u holu škole, podijeljeni u tri grupe, koje su se izmjenjivale tijekom izvođenja aktivnosti. Ovom prilikom učenici su mogli uzeti učešće u izradi čvorova koji se koriste u jedriličarstvu, uživo vidjeti jedrilicu klase Optimist, te voziti radio upravljane modele električnih automobila. Zbog “samo” trodnevnog gostovanja u školi, svi učenici od 5 do 8 razreda nisu se mogli uključiti u aktivnosti, te je iskazana želja da Dani tehničke kulture traju četiri dana. Ravnatelj škole, prof. Orlando Baličević, uzimajući u obzir zainteresiranost učenika, poželio je da škola i sljedeće godine bude domaćin Zajednici i njenim članicama.